Prima dárek, který vás vrátí do dob mládí

Prima dárek, který vás vrátí do dob mládí
ilustrační foto
Další fotky: 
Prima dárek, který vás vrátí do dob mládí

Od tohoto týdne si hudbymilovní Prostějované mohou koupit krásný vánoční dárek. Prostějovské muzikantské duo Paulí & Slavoj završilo svou téměř dvouletou spolupráci vydáním dvojcédéčka s názvem Sezónní nabídka.

„Je to hlavně zásluha Ládi Burgra z agentury Vendi. Tuším to bylo v hospůdce Sali v Moravské ulici u koupelek. Přišel docela znaven prací a naše staré české písničky ho takzvaně nakoply. A že hodně jezdí autem a naše muzika se dobře poslouchá,“ řekl ke vzniku CD jeden z dua Paulí, čili Pavel Šubčík.

Dvojice muzikantů má za sebou náročnou sezonu živého hraní po prostějovských hospodách a skoro v každé z nich mají své nadšené posluchače. Všichni na CD netrpělivě čekali, přesto jeho výroba trvala celý rok. „Snažili jsme se, aby se nahrávka co nejvíc podobala našemu živému vystoupení, ale u některých písniček zazní ještě i třetí hlas. Nahrávali jsme ve studiu ZUŠ v Němčicích nad Hanou a naše velké díky patří zvukovému mistrovi Víťovi Křivánkovi. Odvedl skutečně profesionální práci, sám je vynikající hudebník a dovedl nás v těch správných okamžicích inspirovat a vyhecovat,“ dodal Paulí.

CD obsahuje jedenatřicet písniček od Nedvědů, Greenhorns, Rangers, Jarka Nohavici či Rudolfa Křesťana i dalších autorů. „Osobně jsou pro mě nejmilejší Křesťanova Panenka a Hvězdička blýskavá Petra Nováka. Ale věřím, že si každý najde tu svou,“ řekl ještě Paulí.

I když původně se mělo vyrobit jen pár kousků CD pro nejbližší kamarády, nakonec se dostane i na dalších několik desítek příznivců country, folku a českých evergreenů. Ti si dvojcédéčko mohou zakoupit v následujícím týdnu v prodejně hudebních nástrojů v Kramářské uličce. (ok)

Poslat nový komentář