Jiří Zbořil se do Prostějova vrací rád

Jiří Zbořil se do Prostějova vrací rád
ilustrační foto
Další fotky: 
Jiří Zbořil se do Prostějova vrací rád

Jméno Jiřího Zbořila můžete číst na stránkách Mezinárodní konzervatoře Praha v oddělení pedagogů. Je absolventem tanečního oddělení pražské Konzervatoře, choreografem legendárního divadla SEMAFOR, členem herecké asociace a v neposlední řadě moderátorem. Muž renesanční, usměvavý a bezesporu akční. K tomu všemu se srdcem na pravém místě. A v tom srdci je místo pro rodný Prostějov, kam se Jiří už léta s láskou vrací. Jiří mimo jiné vystupuje a kamarádí s operetní divou, sólistkou Hudebního divadla v Karlíně Gallou Macků, Gabrielou Vránovou, Miluškou Voborníkovou, Valérií Zawadskou nebo Terezou Pokornou – Herzovou.

S kým a na čem jste spolupracoval v loňském roce?

V loňském roce jsem se stal patronem nadace Divoké husy, se kterou jsme uspořádali hodně zajímavých projektů, např. aukci darů VIP osobností nebo bleší trhy na Náměstí Míru v Praze. Zúčastnil jsem se bazaru Dagmar Havlové, který podporuje nadační činnost v ČR. Vydal jsem společně s dalšími již zmiňovanou knihu pohádek. Také jsem vytvořil choreografii k pohádce Sůl nad zlato do divadla Evy Hruškové a Jana Přeučila, uskutečnili jsme s kolegy na stovku představení po celé ČR, v Divadle SEMAFOR jsme společně s Valérií Zawadskou moderovali krásný velký koncert šansoniérky Renaty Drossler, takže loňský rok byl opravdu nabitý.

Co nového v letošním roce chystáte?

Pro nadaci Divoké husy jsme vydali knihu pohádek, které napsaly různé osobnosti z oblasti kultury, např. Nela Boudová, Gabriela Vránová, režisér Ondřej Kepka, Tereza Herz, tanečnice Libuška Vojtková, Marcela Březinová, Štěpánka Duchková, Michaela Dolinová, Jan Přeučil, Eva Hrušková a v neposlední řadě moje maličkost. V letošním roce chceme na tento projekt navázat a rozhodli jsme se, že si každý svoji pohádku načteme, takže se můžete těšit na krásné pohádkové CD. Do toho chystáme s herečkou Ivankou Devátou a Vlastimilem Harapesem nové zájezdové představení a čeká mě řada zajímavých moderátorských příležitostí. Dokonce se rýsuje můj vlastní pořad v televizi.

Na jakém pracujete projektu a s kým?

Jsem rád, že mohu svojí přítomností podpořit velký celoroční projekt „Hejbejte se s Hankou Kynychovou“, která se již řadu let věnuje dětem z Dětských domovů a každoročně pro ně připravuje velkou taneční show. Loni byla obzvláště povedená.

S čím přijedete do Prostějova a kdy?

Do Prostějova se chystáme s Ivankou Devátou a Vlastimilem Harapesem v březnu, ale přesný termín a místo konání ještě nevím, je to v jednání. Docela se těším, protože heslo: „ Doma není nikdo prorokem“ opravdu platí. V Prostějově jsem za celých 20 let, co jsem u divadla, vystupoval jen jednou.

S kým se v Prostějově určitě chcete potkat?

Rád se vždycky v Prostějově potkávám s paní Evou Suchánkovou, která mě „hereckému řemeslu“ vyučila a dala mi perfektní základy pro můj další rozvoj a samozřejmě s přáteli, se kterými se jinak vidím málo.

A jaké je Vaše přání pro rok 2014?

Aby byli všichni zdraví a v pohodě. Pak jde všechno samo. (ber)

 

Komentáře

Moc hezký rozhovor. Těším se na nějaké představení v PV.

Poslat nový komentář