STARTfest 2014 se opět vydařil

STARTfest 2014 se opět vydařil
ilustrační foto

Želečský statek hostil již třetím rokem multižánrový festival STARTfest. Dvě hudební stage a bohatý doprovodný program nalákaly do malé vesnice u Prostějova na 1 200 návštěvníků.

Třetí ročník multižánrového festivalu STARTfest nabídl návštěvníkům nejen rozmanité styly hudby. Představili se přední čeští interpreti jako je PRAGO UNION, selector Boldrik, či MessenJah, ale i méně známější talentované kapely The High Corporation, The Linnings, Strangers in the city a spousta dalších. Kromě hudby mohli návštěvníci navštívit veletrh neziskových organizací, kde na ně kromě spousty užitečných informací čekaly zajímavé workshopy a soutěže. Nově byl návštěvníkům festivalu zpřístupněn také knižní antikvariát, který byl doplněn o stylový bleší trh a insta-fotokoutek.

Během příprav festivalu se organizátorům podařilo uspořádat malý graffity jam, na který se sjeli pouliční i profesionální umělci ze Znojma, Kroměříže, Oloumouce i Prostějova. Sprejeři společně s organizátory tak vybarvili celou industriální halu, která následně sloužila jako druhá alternativní stage.

,,Pozitivní ohlasy od lidí a jedinečná atmosféra během festivalu jsou pro nás jasnou zpětnou vazbou a impulsem posunovat sebe i festival dopředu. V Želči máme neskutečnou partu mladých lidí, kteří se na tvorbě festivalu podílí ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Práci děláme srdcem a pro ten projekt všichni žijeme a myslím, že to je to, co se pak odráží v tom celkovém dojmu. Dojmu, kterému každý podlehne,“řekla Eva Gartnerová, jedna z hlavních organizátorek festivalu.

Pokud vše půjde tak jak má, mohou se návštěvníci festivalu těšit na další ročník, který dle organizátorů nabídne zajisté nemalá překvapení. (red)

Poslat nový komentář