V Praze se dnes koncertuje pro Prostějov

V Praze se dnes koncertuje pro Prostějov
ilustrační foto

Dnes v 17.35 hodin si na ČT1 můžete naladit přímý přenos koncertu z pražské Lorety. Výtěžek této charitativní akce je určen na projekt prostějovského sdružení Lipka.

Sdružení Lipka, které se stará o zdravotně postižené děti a mládež, není prostějovské veřejnosti neznámé. Kromě toho, že se stará o děti a mládež, nenechává jeho vedení lhostejným ani další život klientů. Před několika lety se sdružení stalo zřizovatelem chráněné dílny SENZA družstvo, kde našlo práci pár desítek tělesně postižených pracovníků. Před časem přišlo sdružení s dalším projektem, který získal podporu města i kraje - vybudování chráněného bydlení se sociálně terapeutickou dílnou. V objektu v ulici Jano Köhlera ve Vrahovicích vzniká dům s pěti bezbariérovými byty a sociálně terapeutickou dílnou. V bytech by mělo najít svůj příští domov 14 klientů a v dílně v podobě cukrárny pro veřejnost pak práci šest zdravotně postižených. Projekt by měl být dokončen zhruba v polovině příštího roku.

Advent otevírá srdce lidí a koncert z pražské Lorety bude nepochybně nádherný. Nalaďte si jej i vy na svých přijímačích. Vzpomeňte při tom na ty, jimž výtěžek koncertu přinese novou naději do života. (ok)

Ilustrační foto: internet

Poslat nový komentář