Divadlo obnoví prodej předplatného na příští sezónu

Divadlo obnoví prodej předplatného na příští sezónu
ilustrační foto divadlo Prostějov

Prodej předplatného pro čtyři divadelní skupiny, koncertní abonmá, pro děti a rodiče a scénické čtení obnoví Městské divadlo v pondělí 8. srpna 2016. 

Před prázdninovou přestávkou si svá místa v sále zajistilo 1519 stálých diváků. Do loňského počtu abonentů tak chybí již jen 313 lidí.

„Rezervace pro současné abonenty skončila v červenci, od 8. srpna budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům,“ sdělila ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková. Sezóna 2016 ‒ 2017, podle jejích slov, opět nabídne setkání s mnoha hereckými hvězdami a divadelními soubory. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Divadlo v Dlouhé, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Kalich, Studio Ypsilon, Divadlo Ungelt, Divadlo v Řeznické a další. 

„Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Divadlo Antonína Dvořáka Příbram, Městská divadla v Kladně a Mladé Boleslavi, Východočeské divadlo Pardubice či Klicperovo divadlo Hradec Králové. V příští sezóně zazní z prostějovského jeviště prostřednictvím Štúdia L+S Bratislava také půvabná slovenština. Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla ředitelka jen některé: Iva Janžurová, Richard Krajčo, Kamila Magálová, Bohumil Klepl, Václav Postránecký, Svatopluk Skopal, Naďa Konvalinková, Václav Vydra, Anna Polívková, Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Miroslav Vladyka a další. Atraktivní je také nabídka sedmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení. Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Ve Čtyřlístku nám odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla s tím, že děti a jejich rodiče se mohou těšit na divadelní ztvárnění Krkonošských pohádek, muzikál Ferda Mravenec, zábavný pořad s Michalem Nesvadbou a světově proslulé Černé divadlo. Pokračuje také úspěšné abonmá pro příznivce scénického čtení LiStOVáNí, které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců. Pořady Lukáše Hejlíka se konají v komorním prostoru na jevišti za oponou. Programová brožura na sezónu 2016 ‒ 2017 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. Z akcí, které se konají mimo předplatné, upozorňuje brožura na říjnový koncert Michala Horáčka a jeho hostů, prosincový koncert 4TETu Jiřího Korna nebo novinku sezóny Troják, což je balíček tří představení jednoho herce.  V sobotu 19. listopadu se prostějovské divadlo již podruhé připojí k mezinárodnímu projektu Noc divadel.

„O Divadelní noci se divadlo otevře pro všechny, kteří jsou zvědaví na další tajemná zákoutí historické budovy,“ nastínila ředitelka Jana Maršálková. První akcí nové sezóny však bude tradiční hodový program, který je připravený na neděli 11. září. Nebude chybět pohádka pro nejmenší, koncert pěveckých sborů, módní přehlídka, divadlo opět provoní vazby z květin odcházejícího léta. (red)

 

Poslat nový komentář