Varhanní koncert zazní tuto neděli v kostele sv. Jana Nepomuckého

Varhanní koncert zazní tuto neděli v kostele sv. Jana Nepomuckého
Foto plakát

V neděli 14. května 2017 se uskuteční od 18 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého „U Milosrdných“ v Prostějově varhanní koncert k poctě sv. Jana Nepomuckého. Zazní skladby L. N. Clerambaulta, N. de Grigniho, J. S. Bacha a C. Ph. E. Bacha. V první části koncertu se představí významná česká varhanice a emeritní rektorka Janáčkovy akademie múzických umění v Brně prof. Alena Veselá a ve druhé části koncertu varhaník Ondřej Mucha.

Prof. Alena Veselá vyučovala hru na varhany na Janáčkově akademii múzických umění v Brně a věnovala se pravidelné koncertní činnosti. Vystupovala ve všech evropských zemích, dále ve Spojených státech amerických a Kanadě. Na gramofonové desky natočila díla J. S. Bacha, koncerty starých českých mistrů a díla soudobých českých skladatelů, která také uvedla v premiérách. (red) 

Komentáře

Krásný koncert, ale ostuda pro Prostějov. Světově uznávanou varhanici prof. Alenu Veselou si přišlo poslechnout jen asi 25 posluchačů. Bohužel, Prostějovští se opět ukázalií jako kulturní barbaři....

Poslat nový komentář