Prostějovská Pivoňka uspěla na filmovém festivalu v Praze

Prostějovská Pivoňka uspěla na filmovém festivalu v Praze
ilustrační foto
Další fotky: 
Prostějovská Pivoňka uspěla na filmovém festivalu v Praze

Konečně je tady čtvrtek 7. 6. 2018, tak dlouho očekávaný a na Pivoňce odpočítávaný den, den odjezdu do Prahy na filmový festival. Ten den bylo prostějovské hlavní nádraží svědkem odjezdu rozradostněné a štěbetající skupinky lidí. Bylo to jedenáct klientů a čtyři pracovnice z Pivoňky, kteří zamávali Prostějovu a ubírali se ku Praze.

Při příjezdu do Prahy se na hlavním nádraží celá skupinka pod rázným vedením paní Lucie bez problému a velmi spořádaně přemístila na tramvajovou zastávku a nastoupila do tramvaje, která nás zavezla do hotelu. Po dobré večeři v malé restauraci naproti hotelu a krátké procházce po okolí se rozcházíme do svých pokojů. A první den je za námi.

Další den jsme měli namířeno na nábřeží k Vltavě, kde se má celá skupinka nalodit na parník Vltava. Při čekání na parník nás čeká další překvapení. Redaktorka Českého rozhlasu chce s námi dělat rozhovor! A tak hlasy některých z nás bylo slyšet i z rádia. A pak dlouho s chvěním očekávaná plavba lodí po Vltavě i s promítáním soutěžních filmů v podpalubí. Poté krátký rozhovor s moderátorem a převzetí ceny za účast. A už je čas vystupovat z lodi. Jsme v Davli, kde pod širým nebem probíhá koncert. Tak končí druhý den v hlavním městě.

V den galavečeru nás po cestě potkala malá komplikace – bouře a velké proudy deště. Do divadla přicházíme sice promoklí, ale s dobrou náladou a nadšením. A opět známé tváře: Vojta Kotek, Táňa Fischerová, Tereza Voříšková a další. A nadšení se stupňuje v momentě, kdy jsou vyhlášeny nominace na cenu za mluvené slovo. Nominován je i náš film! A je to pravda!!! Pivoňka se ocitá na pódiu! A cenu za mluvené slovo přebírá z rukou pana Rejžka Honzík Vintr a Renáta Ceconíková. Vlna nadšení a nekončící potlesk, velká radost a dokonce i chvějící se hlas a slzy. Tak končí poslední večer v Praze.

Teď už jsme zpět doma v Prostějově, bohatší o cenu s festivalu a několik nezapomenutelných zážitků. Také s dobrým pocitem, že i malá parta obyčejných lidí dokáže spolupracovat na něčem neobyčejném a má odvahu s "tím" vyrazit do světa.  (Text a foto Lenka Kozáková s kolektivem pracovnic DS Pivoňka)

Poslat nový komentář