APLAUS opět okoření humor Bolka Polívky

APLAUS opět okoření humor Bolka Polívky

V úterý 18. října v 19 hodin pokračuje v Městském divadle v Prostějově druhým představením cyklus APLAUS 2011. Po dramatu s nacistickou tématikou v podání hereckého souboru z Prahy se představí tentokrát zástupce moravských divadel – Divadlo Bolka Polívky Brno.
Po skvělém loňském hereckém koncertu Bolka Polívky v představení Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho sáhla dramaturgie městského divadla opět do repertoáru tohoto mima, herce, režiséra a dramatika. Tentokrát vybrala přímo Divadlo Bolka Polívky Brno a představení ČESKÝ LEV. Autoři této „hry na přímý přenos“ Boleslav Polívka, Pavel Liška a Petr Vachler jsou zároveň hlavními protagonisty představení. Hra vznikla jako odezva na jejich moderování přímého přenosu z udílení filmových cen Český lev za rok 2009. Sám Polívka je držitelem ceny za roli ve filmu Zapomenuté světlo (1996) a Musíme si pomáhat (1999). „Filmování je kromě divadla mým dalším koníčkem. U filmu vás oblečou, nalíčí, učešou, zajistí vám bydlení i stravu. Je to zkrátka návrat do dětství," je velmi dobře známým vyjádřením Bolka Polívky.
Premiéru hry ČESKÝ LEV uvedlo divadlo v září loňského roku. Diváci tohoto netradičního a pokaždé jiného představení jsou v rolích pozvaných filmařů, umělců a jiných VIP, kteří bývají v hledišti prestižních Českých lvů. „Hra na přímý přenos“ s sebou přináší řadu nečekaných a nepředvídatelných situací. V rolích oceňovaných účinkují Petr Halberstadt, David Rotter, Lukáš Pavlásek, Jiří Pecha a další.
Tento jedinečný divadelní přímý přenos určitě stojí za shlédnutí stejně jako vrcholná profesionalita a svérázný humor „valašského krále.“
(jap)

Komentáře

, bohužel, protože snad všechen co mám ráda je od nich. Díky za pana Polívku, jinak další velikáni českého humoru Werich, Horníček, a spisovatelé… Hašek a… už tu nejsou. Nedávno třeba Neprakta… Pravého českého původního humoru ubývá, snad pár stránek na netu, co já vím tak klasik Renčín : http://www.rencin.cz, v modernějším pojetí Dwořák: http://www.oldrichdworak.cz … No — odbočila jsem… :)

Poslat nový komentář