Dětská literární soutěž má své vítěze

Dětská literární soutěž má své vítěze

Letošní literární soutěž Čtení se sovičkou Rozárkou aneb Sovičkiáda má dva vítěze. V kategorii poezie získala ocenění poroty Barbora Petrželová a za prózu si odnesla první cenu Lucie Veselá.

Porota měla plné ruce práce, protože do soutěže poslalo svůj příspěvek téměř 160 čtenářů. A protože letos bylo obzvlášť vyrovnané množství veršovaných příspěvků a prózy, ocenila porota zvlášť obě kategorie. Vybrala šestici dívek literárně nadaných, které si své ceny přišly převzít ve čtvrtek odpoledne. Jako podpora a povzbuzující obecenstvo dorazili čtvrťáci ze Základní školy Jana Železného s učitelkou Eliškou Zástěrovou a připravili si pro finalistky pěkné vystoupení.
„Mám radost, že rádi čtete a navíc i rádi píšete. Počet příspěvků mě překvapil a bylo hodně těžké vybrat z každé kategorie ty nejlepší,“ uvedl slavnostní předávání cen ředitel Městské knihovny v Prostějově Aleš Procházka.
Plyšovou sovičku Rozárku a roční předplatné do dětského oddělení knihovny předávali spolu s Alešem Procházkou i další členové poroty - místostarostka Ivana Hemerková a tisková mluvčí prostějovské radnice Jana Gáborová. Nový ročník soutěže odstartoval souběžně s ukončením toho minulého, literární adepti mohou své příspěvky opět psát ve verších i próze a posílat je v průběhu celého školního roku.
Letošní ročník Sovičkiády byl jubilejní desátý. Při této příležitosti bude vydán sborník úspěšných prací za celé desetiletí. Psané texty doplní dětské ilustrace, už teď kolují všechny vyhodnocené příběhy po prostějovských školách a žáci je mohou výtvarně doplnit.
(jap)

Vyhodnocení Sovičkiády 2011
Poezie : 1. Barbora Petrželová, 2. Valerie Cekelová, 3. Michaela Dopitová
Próza : 1. Lucie Veselá, 2. Aneta Milarová, 3. Eva Novotná

Poslat nový komentář