Koncert Michaela Boltona je zrušen!

Koncert Michaela Boltona je zrušen!
ilustrační foto

Dnes, 9. srpna, se měl v Olomouci v Korunní pevnůstce představit americký zpěvák a skladatel Michael Bolton na jediném koncertě v České republice. Majitel „nejromantičtějšího hlasu Ameriky“, pro něhož jsou charakteristické pomalé balady v lehce rockovém hávu, je dvojnásobným držitelem ceny Grammy a šestinásobným držitelem amerických Music Awards. V Olomouci ale nevystoupí, koncert byl zrušen.

„Bylo prodáno málo vstupenek, o koncert byl malý zájem. Jako promotéři jsme přitom udělali velkou kampaň, ale vstupenky se bohužel nepodařilo prodat,“ řekl pořadatel koncertu Jozef Tarkay. Jedním z důvodů může být podle něj i to, že podobných akcí je mnoho.

Lidé mohou vrátit vstupenky prostřednictvím sítě prodejce. Bolton měl zavítat do země podruhé, poprvé vystoupil před jedenácti lety v Praze.

Občanským jménem Michael Bolotin zahájil svou kariéru začátkem sedmdesátých let v rockové kapele Blackjack, kde působil mimo jiné s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kullickem. V roce 1983 se vydal na sólovou dráhu a vydal hardrockové eponymní album. Následně prorazil s nahrávkou Soul Provider a v roce 1989 získal svou první Grammy. Mezi jeho úspěchy patří prodej více než 75 milionů alb, účast při nahrávání osmi z deseti nejlepších alb světa v rámci pop music a dvou singlů na billboardových příčkách, jakož i šest cen American Music Awards a dvě ceny Grammy Awards. Jako skladatel napsal velké hity pro takové osobnosti jako například Laura Branigan a Cher. Jako zpěvák vystupoval s umělci jako Lucia Aliberti, Patti LaBelle, José Carreras, Tony Cetinski, Ray Charles, Céline Dion, Plácido Domingo, Renée Fleming, Wynonna Judd, BB King, Lonely Island, Luciano Pavarotti, Percy Sledge a Zucchero.

Za své více než čtyřicetileté působení vydal na dvě desítky alb, kterých se prodalo přes 75 milionů. (ber)

Poslat nový komentář