Městské divadlo v Prostějově nabízí hudební bonbónky

Městské divadlo v Prostějově nabízí hudební bonbónky
ilustrační foto

Opera v Městském divadle v Prostějově je pro prostějovské publikum velkou událostí. Příprava na hostování operního kusu vyžaduje náročnou a nákladnou přípravu. V letošní sezoně se mohou milovníci operních děl těšit na jednu z nejhranějších - operu skladatele Leoše Janáčka Příhody lišky Bystroušky.

Více než sto umělců ze Slezského divadla v Opavě se představí v pondělí 9. března 2020 v 19 hodin v geniální opeře, která oslovuje vtipem, hravostí a emocemi. Leoš Janáček vytvořil operu o věčném koloběhu života, o touze, zklamání lidí a zvířátek, jejichž osudy se vzájemně prolínají v úsměvných, komických i tragických situacích, na prahu své sedmdesátky. Námět našel v povídkách Rudolfa Těsnohlídka. Další inspirací byla jeho pozdní láska k mladé Kamile Stösslové. Tato opera oslovuje i životní myšlenkovou hloubkou široké spektrum publika na mnoha tuzemských i zahraničních operních domech. Operu o zvířatech a lidech, o touze, zklamání i moudrém smíření s věčnou přírodou v režii Jany Andělové Pletichové diriguje Marek Šedivý.

Český houslový virtuos Jaroslav Svěcený se vrací do divadelního sálu v Prostějově. Na svém kontě má více než čtyřicet jedna nahraných kompaktních disků světového houslového repertoáru. Tohoto popularizátora a propagátora vážné hudby uvidíme tentokráte v multižánrovém pořadu, který propojuje klasickou hudbu, šanson a poezii. Po boku Jaroslava Svěceného vystoupí 10. března 2020 i Zdeňka Žádníková Volencová, Pavla Fendrychová a Lucie Klara Tóth. Koncert Šanson v gala je posledním z abonentních koncertů.

Vstupenky na březnové hudební lahůdky jsou již v prodeji. Lze je zakoupit on-line, je možné využít slevy last minute. Pro seniorské publikum je připravena sleva 50%.

(Zdroj: MD Pv)

Poslat nový komentář