63. Wolkrův Prostějov je tu! Nabízí úžasný doprovodný program!

63. Wolkrův Prostějov je tu! Nabízí úžasný doprovodný program!
ilustrační foto MMP

V prvním zářijovém týdnu ožije město Prostějov tradičním festivalem poezie. I když i ten je letos jiný. Jarní termín musel být posunut na podzim, Wolkrův Prostějov se tedy uskuteční od úterý 1. do soboty 5. září 2020. Ani tato akce se nevyhne zvýšeným hygienickým opatřením.

„Přehlídka recitátorů sólistů je rozdělena do tří kategorií podle věku účastníků. V blocích se uskuteční zejména v prostoru „jeviště za oponou“ v městském divadle, kde počet účastníků v jednom čase na jednom místě nepřesáhne max. cca 150 osob. Tito budou upozorněni na nutnost mít roušky, k dispozici bude pochopitelně desinfekce. Jednotlivá představení přehlídky divadel poezie se pak uskuteční v sále Duhy, maximální kapacita je 150 osob. Případně může proběhnout také v prostoru „jeviště za oponou“, opět s maximální kapacitou 150 osob. Také tito účastníci budou mít k dispozici desinfekci a budou upozorněni na povinnost mít roušky,“ vysvětluje náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Tvůrčí dílny mají maximální kapacitu cca 20 osob, k dispozici bude desinfekce.

„Co se týče večerního doprovodného programu, tak zahájení Wolkrova Prostějova proběhne na nádvoří zámku, tedy ve venkovních prostorách s maximální kapacitou 200 osob. Host festivalu – divadelní představení Malý princ – proběhne v městském divadle, ovšem zde budou uzavřeny balkony, kapacita tedy bude omezena do 500 diváků. Večerní koncerty se uskuteční na nádvoří zámku, kapacita je omezena prostorově na maximálně 200 diváků ve venkovním prostoru. Závěrečný večer se bude konat v sále Duhy s maximálním počtem 150 osob. Po celou dobu konání festivalu bude zvýšená intenzita úklidu, budou vyvěšena upozornění na nošení roušek, desinfekce bude k dispozici na WC i před vstupem do sálů. Od všech účastníků, kterých je přihlášeno 200, budeme požadovat prohlášení o bezinfekčnosti. Prostě letošní Wolkrův Prostějov bude poněkud netradiční, ale věřím, že úspěšný,“ uzavírá Sokolová. (red)

Poslat nový komentář