Pojďme společně hledat Skrytý příběh! Čočkostroj Otto Wichterleho je na světě!

Pojďme společně hledat Skrytý příběh! Čočkostroj Otto Wichterleho je na světě!
ilustrační foto MMP

Již tuto neděli 16. května 2021 od 13:30 hodin, kdy je sraz u budovy hlavního prostějovského nádraží v Janáčkově ulici. Venkovní hra Skryté příběhy nabízí poznání nejen nových zajímavých míst, ale navíc se v ní dá cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Hra je určena jak velkým, tak i malým objevitelům.

Město Prostějov se připojilo k městům, která nejen pro rodiny s dětmi nabízí jednu z forem poznání města, a to hrou hledající skrytý příběh. 

O co vlastně jde? Vybere se cíl výletu, stáhne se do mobilu připravená mise s off-line mapou, audio nahrávkou příběhu a herními instrukcemi, no a účastník se vydá za zábavou:

„Na každé trase se účastníci zaposlouchají do příběhu vyprávěného historickou postavou, která je spojena s daným místem a která právě řeší nějaký malér nebo obtížný záměr. Na jednotlivých zastaveních účastnící pomáhají posunovat historii tím, že řeší úkoly, a za to sbírají body. Před časem jsme vyzvali občany, aby sami navrhli, kdo že by měl být onou historickou postavou řešící důležitý úkol, a která bude zároveň průvodcem hrou. Návrhů jsme dostali mnoho a nejčastěji se objevoval jako průvodce akademik Otto Wichterle. Skrytý příběh v Prostějově je tak příběhem objevení měkkých kontaktních čoček a já věřím, že se lidem bude líbit. Scénář je opravdu zajímavý. Ráda bych poděkovala všem, kteří nám své návrhy zaslali a zároveň zájemce pozvala na neděli 16. 5. 2021, kdy společně skrytý příběh rozřešíme. Začínáme ve 13:30 u hlavního prostějovského nádraží,“ sdělila podrobnosti náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Hra může být vítaným zpestřením pro volné dny, a to nejen pro návštěvníky města, ale i pro místní,“ doplnil primátor František Jura. (red)

Poslat nový komentář