Před rokem chtěla zhubnout. Teď boduje na soutěžích fitness!

Před rokem chtěla zhubnout. Teď boduje na soutěžích fitness!
Foto FB Markéta Synková
Další fotky: 
Před rokem chtěla zhubnout. Teď boduje na soutěžích fitness!
Před rokem chtěla zhubnout. Teď boduje na soutěžích fitness!

Šestadvacetiletá Markéta Synková se kulturistice a fitness cvičení začala věnovat přibližně před rokem. Původně chtěla zhubnout, nakonec se pro ni ale cvičení stalo součástí nového životního stylu.

Jak jsi se ke cvičení vlastně dostala?
„Byla jsem byla silnější postavy a upřímně řečeno, můj životní styl nebyl zrovna dobrý. Proto jsem oslovila mého kamaráda Davida Jahla, který se kulturistice a cvičení věnuje delší dobu a má za sebou dvě soutěže a on se stal mým trenérem. Už od začátku ve mně viděl potencionál, který mě motivoval se fitness věnovat na sto procent a změnit můj životní styl.

Na Tvých fotografiích je vidět skutečně velká změna. Zadarmo ale určitě nebyla?
Dosáhnout dobré formy nebylo opravdu lehké. Cvičila jsem v posilovně pětkrát týdně a dodržovala jsem zdravou životosprávu a před závody přísnou dietu. Usilovné cvičení mi ukázalo, jak se člověk dokáže vypracovat. Bylo to hodně náročné, ale s výsledkem jsem velice spokojená a konečně mohu říci, že se cítím lépe.

Zúčastnila jsi se už nějaké soutěže?
V neděli 8. listopadu jsem byla na soutěži VIII. GP JALEX Krnov, kategorie bikini ženy, kde jsem obsadila páté místo. Byla to moje první zkušenost a jsem na sebe pyšná za to, co jsem za pouhý rok dokázala. Zatím pod žádným klubem nezávodím, mým cílem je ale nadále pokračovat a na jaře se připravit na další soutěž. Chtěla bych zkusit i mistrovství ČR.

Co Ti cvičení přineslo?
Mohu říci, že fitness cvičení jsem propadla a budu v tom nadále pilně pokračovat. Není to ale jen o cvičení. Je to o celkové změně způsobu života a dobré psychice člověka.

Markétě gratulujeme hlavně k vítězství nad sebou samou a přejeme hodně štěstí v další (nejen) závodní kariéře. (ber)

Poslat nový komentář