Letní tábory budou pravděpodobně od 27. června

Letní tábory budou pravděpodobně od 27. června
ilustrační foto

Letní tábory se při zachování příznivé epidemiologické situace budou moci konat od 27. června. Na letním táboře bude moci pobývat maximálně 500 dětí i pořadatelů, na stanovém táboře nejvýše stovka.

Zástupci organizátorů táborů se ve středu na tom dohodli s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou na tom, že se termín pro možnost jejich konání posune ještě o několik dní dopředu. Konec školního roku totiž letos připadá na úterý 30. června, řada škol bude mít poslední dva dny ředitelské volno, a prázdniny tak dětem začnou de facto už v sobotu 27. června.

Na táborech by měla platit například přísnější pravidla pro personál v kuchyni, kde se zřejmě bude vyžadovat nošení roušek společně s rukavicemi a pracovním pláštěm. Detaily by měly záviset na tom, zda půjde o kuchyni v pevném objektu nebo o tábornický způsob přípravy stravy.

Důležité bude omezit kontakty účastníků tábora s okolním světem, včetně návštěv rodičů či výletů. Pokud by se na táboře potvrdil případ nákazy novým koronavirem, musel by se ukončit. Příměstské tábory by se měly řídit obecnými opatřeními, které proti koronaviru stanovuje vláda. Putovní tábory by se letos konat neměly. (ber)

Poslat nový komentář