Začínají státní maturity, písemné zkoušky potrvají týden

Začínají státní maturity, písemné zkoušky potrvají týden
ilustrační foto kam po maturitě. cz

 

Pro některé středoškoláky dnes začaly státní maturity. V rámci jejich písemné části, která se uskuteční postupně v průběhu jednoho týdne, se dnes konají zkoušky z matematiky a slohové práce z angličtiny a španělštiny. Na řádný termín se přihlásilo 74 714 středoškoláků, což je o přibližně 5500 méně než před rokem.

Všichni musejí povinně maturovat z češtiny a jako druhý předmět si mohou vybrat mezi cizím jazykem a matematikou. Na úterý jsou naplánovány didaktický test a písemná práce z českého jazyka a literatury. Od středy 6. května do pondělka 11. května se postupně píšou testy a slohové práce z cizích jazyků. V závěrečný den se koná nepovinná zkouška Matematika+, která je obtížnější variantou testu z matematiky.

Výsledky didaktických testů budou zpřístupněny ředitelům škol v pátek 15. května, žákům je musejí sdělit nejpozději následující pracovní den, tedy v pondělí 18. května. Od tohoto dne až do 10. června se mohou na jednotlivých školách konat ústní zkoušky, jejichž termíny vypisuje ředitel. Výsledky písemných prací se žáci dozvědí postupně do 29. května, vždy se tak stane před začátkem ústních maturit v dané třídě. (Zdroj MŠMV)

Poslat nový komentář