Nové lázně budou stát u Aquaparku, plánují radní

Nové lázně budou stát u Aquaparku, plánují radní
ilustrační foto

O nevyhovujícím stavu prostějovských  městských lázní PvNovinky již informovaly. Budova, stará 60 let, podle radních doslouží, rýsuje se ale úplně nová. Radnice ji chce postavit v areálu Aquaparku v Krasické ulici. A již brzy.

„Lázně byly od roku 1989 dvakrát komplexně zrekonstruovány, vloni se zde například dělala obnova zdiva. Při stavbě objektu, který je  z roku 1962, byly použity technologie, které jsou dnes zastaralé. Proto jsou zde problémy s izolací, střechou,“ vysvětlil náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že i přesto budou lázně fungovat i nadále minimálně deset let. Město si ale vyhlédlo prostor pro stavbu nového krytého bazénu v areálu Aquaparku. Měl by mít 50 metrů a osm drah.

„Chceme, aby v něm byly další služby, welness, pára a podobně. Diskutujeme o tom již několik let a inspiraci hledáme v jiných městech,“ uvedl Fišer.

Podle jeho slov je Aquapark ideální lokalitou, nabízející prostor i zázemí.

Projektová dokumentace by podle Fišera mohla být hotova v roce 2017, samotný bazén o rok později.  Výstavbu v hodnotě 200 milionů korun se Prostějov pokusí  uhradit i pomocí dotací. (ber)

Komentáře

Odvážný pane, jakýpak letní paskvil? Je to aquapark Statutárního města Prostějova a slouží celé České republice. Kdekoliv udělají chybu a občané jim nadávají, tak říkají :"Copak my, ale v Prostějově, tam dělají rány!a nic se jim nestalo !!"

Spíše je třeba se ptát, proč jiná města dokázala za peníze u nás vyhozené za letní paskvil postavit celoroční !

Dotace jsou velké lákadlo.

Doufám, že se radní poradí i s lidmi, kteří jsou na bazénu každý den ;-) a nevymyslí dalšího kočkopsa za hrozné peníze.

Pochopil jsem, proč o některých lidech mluví pan prezident jako o "skůtrech".
Docela to sedí i na pana náměstka. Ovšem stačí vydržet do října 2018 a poslat je na smetiště dějin.....

Jen by mě zajímal záměr s původní budovou. Mohu se jenom domnívat, že za vším budou peníze a pěkně tučné všimné - možná od developera za lukrativní pozemek????

Děsí mě, když lidé jako pan náměstek Fišer mají vnuknutí

Poslat nový komentář