Fotbalovému Skřítkovi přeji vše nejlepší, říká režisér Troška o budoucím prostějovském filmu

Fotbalovému Skřítkovi přeji vše nejlepší, říká režisér Troška o budoucím prostějovském filmu
ilustrační foto Fotbalový Skřítek

Projekt Fotbalový Skřítek je film, za kterým stojí Michal Miki Grepl, autor krátkého westernového snímku Dnes je dobrý den na smrt. 

Michal "Miki" Grepl, prostějovský rodák, po natočení své prvotiny zamířil do fotbalového světa. Sám bývalý fotbalista a trenér se s milovaným sportem musel ze zdravotních důvodů rozloučit již ve 20 letech. Fotbal je velmi blízký i dalšímu členovi produkčního týmu, Vlastimilu Langovi, který s Mikim spolupracoval i při jeho prvním filmu jako autor hudby. Další do party, Marek Gerhard, sice fotbal sám nikdy nehrál, zato umí velmi dobře zacházet s kamerou a filmovou technikou vůbec. Čtvrtým do týmu je Lukáš Sluka, který pomáhá filmu s marketingem a propagací a mimo jiné hraje jednu z hlavních rolí.

„Fotbalový Skřítek je komediálně laděný film z malé fotbalového vesničky. Právě zde se odehrává příběh trenéra Skřítka, který se po létech vrací ke své vášni - fotbalu. Děj je zasazen do vesničky Trpenovice, vesničky tak malé, že ji nenajdete ani na mapě. Místní se rozhodli po několikaleté pauze obnovit fotbalový tým. Ten však provázejí porodní bolesti a tou největší je absence trenéra, ba co víc, týmu reálně hrozí sestup do nižší soutěže.", popsal již v březnu tohoto roku Miki svůj záměr.  

"Natáčíme již od května a mohu říci, že máme téměř natočeno devadesát procent filmu. A pokud půjde vše dobře, máme naplánováno, že ke konci září by mohlo proběhnout poslední a pro film nejspíš nejdůležitější natáčení. Ale do té doby máme ještě v plánu natočit několik krátkých scén. S natáčením jsem prozatím spokojen, protože nám počasí doposud pokaždé přálo a to je jediná věc, kterou bohužel neovlivním. Ostatní jde vždy tak nějak udělat. Neříkám, že to je jednoduché, ale když člověk chce, musí jít vše. Je bohužel pravda, že když je film takto amatérský, tak se trochu táhne, a tím potom v pokročilé fázi natáčení někdy už dochází síly a energie", popsal současné natáčecí dny a krátkou vizi do budoucna Miki.

Ten ovšem před pár dny dostal zprávu, která jej neuvěřitelně nakopla a dodala mu opět sílu a novou energii. "Člověk, pokud je na dlouhé cestě, tak je logické, že sil ubývá a občas potřebuje nějaký impuls, že ta náročná cesta za něco stojí. Jelikož se jeden náš "herec", kterého také uvidíte ve filmu, osobně zná s panem režisérem Troškou a zrovna nedávno jej i s rodinou navštívil, tak se mu o našem filmu zmínil a seznámil ho s ním. Poté jsem dostal zprávu, jestli se mi neškytalo, že o mě pan Troška vedl debatu. A v pozdravu mimo jiné byla fotka s textem a vtipným podpisem: "Ahoj, posíláme pozdrav Tobě (Miki Greplovi, pozn. redakce) i štábu a přejeme z Prahy úspěšné dokončení filmu... Vaši Skřítci Laďa a Zdenda", popsal fotografii, na které se nachází režisér Zdeněk Troška s hercem Ladislavem Dostálem, Miki.

Přejeme jemu i jeho štábu stejně jako pan Troška hodně úspěchů!

Film Fotbalový Skřítek finančně podpořil Olomucký kraj. (red)

Poslat nový komentář