Ministerstvo plánuje nové technické průkazy. Velikosti kreditní karty

Ministerstvo plánuje nové technické průkazy. Velikosti kreditní karty
ilustrační foto yespojisteni.cz

Majitele vozů by do dvou let měli k novému autu dostat i zbrusu nové technické průkazy. Velikostí mají připomínat platební karty a mají být vybavené čipem s daty z technické prohlídky a dalšími informacemi. Má to zamezit falšování údajů o vozidle. Česká republika je jednou z posledních zemí, kde takovéto technické průkazy ještě nejsou.

Malý technický průkaz je nezbytným dokladem pro všechny majitele aut. Co se velikosti týče, zas až tak malý není. Ministerstvo dopravy teď uvažuje o jeho zmenšení. Nový technický průkaz má být stejně velký jako platební karta, takže se bez problému vejde i do peněženky. Navíc by měl nově obsahovat i čip. Čip bude sloužit buďto pro kontrolu policie nebo pří silniční kontrole nebo případně se dá využít i ve stanici technické kontroly.

Novou podobu malých technických průkazů řeší ministerstvo dopravy už několik let, přesto zatím nedokáže říct, kdy by mohly být dostupné.

"Odhadovat teď, jestli to bude trvat dva roky, tři, čtyři, to by nebylo seriózní, je to zkrátka záměr, který chceme udělat," sdělil mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold. (Zdroj MD ČR)

Poslat nový komentář