Kde se děti učí vulgaritám? Přece ve školce

Kde se děti učí vulgaritám? Přece ve školce
ilustrační foto mestopv.cz

 

Na energetická úsporná opatření, zateplení a výměnu oken mateřské školy v Husově náměstí vynaložil magistrát přes pět milionů. Rekonstrukce stále probíhá a tak mají děti možnost nahlédnout do řemeslnické kuchyně. Opravdu se lecčemu přiučí.

 

"Nebudu rozebírat skutečnost, že ve školce se pracuje za plného provozu. Stále to tam páchne barvami a nátěry, takže učitelky větrají. No a to je kámen úrazu," řekla PvNovinkám jedna z rozzlobených maminek. Samozřejmě nejde o čerstvý vzduch, ale o slovník řemeslníků, který má ke slušnosti hodně daleko. "Syn mě zahrnul tolika sprostými slovy, že jsem nevěřila vlastním uším. Na otázku, kde je slyšel, odpověděl, že ve školce," dodala. Její slova potvrdil i personál školky. "Je to tak, ale zakázat mluvit jim nemůžeme. Stejně jako nemůžeme zabránit tomu, aby je děti třeba v době odpoledního odpočinku neslyšely," potvrdila informaci jedna z pracovnic školky, která si nepřála být jmenována.

Apelovat na dělníky, aby svůj slovník změnili, je podle rodičů i pracovníků školy celkem zbytečné. I když výběrové řízení vyhrála prostějovská firma, samotné práce na zateplení provádějí většinou dělníci, kteří dokážou správně česky vyslovit v podstatě pouze již zmíněné vulgarity. (ber)

 

Poslat nový komentář