Rozvrh prezidentovy návštěvy je vyplněn do minuty

Rozvrh prezidentovy návštěvy je vyplněn do minuty
ilustrační foto

Do Olomouckého kraje zavítá ve dnech 5. až 7. března prezident Miloš Zeman s chotí. Do pouhých tří dnů musí vtěsnat velmi bohatý program, v němž nechybí ani návštěva Prostějova.

Jako první zamíří prezidentská kolona do Olomouce, kde návštěvu ve středu v 10.30 hodin přivítá Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje, spolu s manželkou. V Olomouci se prezident mimo jiné podepíše do pamětní knihy, navštíví studenty, radnici a Veteran Arenu, v bazilice na Svatém Kopečku se setká s arcibiskupem Janem Graubnerem.

Ve čtvrtek ráno se Miloš Zeman vydá hned ráno do Mohelnice, kde si prohlédne firmu na výrobu elektromotorů Siemens. Poté odjede do Litovle, kde jej čeká návštěva firmy Papcel, která se zabývá výrobou zařízení na recyklaci papíru. Se zastávkou v Cholině pak přijede do Prostějova.

Prostějov se pochlubí dopravou

Do Prostějova dorazí Miloš Zeman v 16.40 hodin spolu s hejtmanem Jiřím Rozbořilem. Po uvítání primátorem Prostějova Miroslavem Pišťákem zamíří do prostor klubu Duha, kde se setká s občany města a shlédne kulturní program žáků ZUŠ Vladimíra Ambroze. Po setkání zamíří na radnici, kde se v obřadní síni sejde s představiteli města. „Přítomno bude 50 až 60 osob, mimo jiné členové zastupitelstva města, ředitelé organizací zřizovaných městem, zástupci Armády ČR a Policie ČR, duchovní správy, ČSOL, Hospodářské komory a podnikatelů,“ upřesnil mluvčí kraje Ivo Heger. Miloš Zeman posléze obdrží dar od představitelů města a dekoruje prapor Prostějova Pamětní stuhou prezidenta republiky. Z radnice se pak vydá do sídla společnosti FTL - First Transport Lines, kde se setká nejen s vedením, ale i zaměstnanci.

Pátek bude patřit nemocnicím a zvonům

Poslední den návštěvy kraje zahájí prezident v Hradčanech, které se chlubí titulem „Vesnice Olomouckého kraje roku 2013“. Posléze Miloš Zeman zamíří do přerovské nemocnice, kde se setká s představiteli nemocnic Olomouckého kraje. Čeká ho setkání s obyvateli města a tisková konference. Návštěvu Olomouckého kraje zakončí prezident v Brodku u Přerova, kde navštíví zvonařskou dílnu Marie Tomáškové. (ber)

 

Poslat nový komentář