Pozemky po OP mají zájemce. Jiný ale vycouval. Kvůli lidem

Pozemky po OP mají zájemce. Jiný ale vycouval. Kvůli lidem
ilustrační foto ber

Město Prostějov od koupi pozemků po bývalém OP upustilo kvůli příliš přísným podmínkám dotace. S majitelem, firmou Astria Group, je ale v kontaktu. Jak potvrdil náměstek primátorky Jiří Popspíšil, jeden z velkých zájemců z koupě rovněž vycouval. Kvůli nedostatku pracovních sil. 

"O zhruba 4 - 4,5 hektarů pozemků má vážný zájem firma, která v Prostějově chce mít své sídlo a zaměstná zhruba 150 až 200 lidí. Není to nikdo z automobilového průmyslu. Mohu pouz říci, že výrobní náplň firmy bude v kurzu určitě ještě minimálně padesát let," uvedl Pospíšil s tím, že smlouva by měla být podepsána do měsíce. "Víc nemohu prozradit, nebyl jsem k tomu pověřen firmou ani prodávajícími," dodal.

Naopak další investor podle radních od koupi ustoupil. "Chtěli zde zaměstnat až dva tisíce lidí. Když si ale udělali průzkum, zjistili, že při nezaměstnanosti v našem regionu, která je 4,7 %, by takové množství pracovníků nesehnali. Tázali se i v sousedních městech, třeba v Přerově, kde lidem nabídli možnost autobusového svozu. Ani o tuto variantu nebyl zájem," konstatovala primátorka Alena Rašková. (ber)

Komentáře

Já denně jezdím do Přerova do práce, nechce Alena Rašková ty autobusy zařídit. Prosím prosím.

Pan Pospíšil je za prognostika? Tak si od něho nechte něco předpovědět a máte jistotu, že to bude ale úplně jinak. Ono když je někdo přes tvrdé ypsilon, tak rozumí úplně všemu.

Poslat nový komentář