Petra Kvitová s Tomášem Berdychem slaví triumf na Hopman Cupu

Petra Kvitová s Tomášem Berdychem slaví triumf na Hopman Cupu
ilustrační foto

 

Česká dvojice Petra Kvitová s Tomášem Berdychem porazili ve finále turnaje v australském Perthu francouzský pár Marion Bartoliová - Richard Gasquet 2:0 na zápasy a získali trofej Hopmanův pohár. Český pár vyhrál všechna svá utkání, po 19 letech je to pro Českou republiku obrovský triumf. 

 

 

V prvním zápase, jak už jsme informovali, porazila Kvitová Bertoliovou  a získala první bod. Do druhého duelu nastoupil Tomáš Berdych proti Richardu Gasquetovi (19 místo ATP). Začal utkání velmi koncentrovaně a držel si svá podání. První set za stavu 6:6 rozhodl tie-break, ve kterém Tomáš neztratil ani jediný míček. Úspěšná zkrácená hra Tomáše nakopla a ve druhém setu drtil svého soupeře až do stavu 5:1. Pak však Francouz začal hrát vabank a jeho riskantní hra slavila úspěch. Stáhl nepříznivý výsledek na 5:4 a z jednoznačného průběhu se najednou stalo drama. V něm už ale Tomáš nezaváhal, využil svůj čtvrtý mečbol a esem celý zápas vítězně zakončil – 7:6, 6:4. Jednoznačný výsledek Česko-Francie 2:0  byl konečný a do závěrečné čtyřhry už páry v souladu s regulemi turnaje nenastoupily. 

„Byl to fantastický týden, děkuji Petře, ona vždy vyhrála první utkání a to mi moc pomáhalo,“ složil své partnerce poklonu Tomáš Berdych při slavnostním ceremoniálu. Petra mu kompliment vrátila a poděkovala mu za jeho stoprocentní tenis.

Kromě poháru získali čeští tenisté další trofej turnaje – tenisové míčky posázené diamanty. Na charitu pak přispěl turnaj 45 tisíci australských dolarů. Za každé eso v průběhu celého turnaje připisují pořadatelé na konto charity určitou částku, která je pak použita ve prospěch postižených, nemocných či strádajících.

Hopmanův pohár je turnajem víceméně exhibičním, výsledky se nezapočítávají do žebříčků ATP a WTA. Přesto je velmi oblíbený a jak se shodli Kvitová s Berdychem, je výbornou přípravou na nadcházející sezónu. Jejich nejbližším společným programem bude zahajovací turnaj tenisové sezóny Australian Open.     (jap)

 

Poslat nový komentář