Davis Cup i Fed Cup potěší české fanoušky, o utkáních je rozhodnuto

Davis Cup i Fed Cup potěší české fanoušky, o utkáních je rozhodnuto
ilustrační foto

Semifinálová utkání Davisova poháru mezi tenisovými družstvy ČR a Srbska se odehraje 6. - 8. dubna v Praze v O2 aréně, ženská reprezentace poměří síly ve Fed Cupu ve dnech 21. - 22. dubna ČEZ aréně v Ostravě s Itálií.

Informace, které už několik dní prosakovaly z kuloárů, odtajnili pořadatelé na tiskové konferenci v hotelu TenisClub v Prostějově. „Pečlivě jsme zvažovali, kde ženská i mužská tenisová utkání odehrát. Svou roli při výběru hraje jednak kapacita hlediště, jednak zájem diváků a vytvoření patřičné divácké kulisy. Zvažovali jsme také předpoklad vyprodání vstupenek i další aspekty. Neposlední slovo ve výběru měli i samotní hráči a také jsme přihlédli k obchodním podmínkám, abychom podpořili regiony,“ uvedl tiskovou konferenci jednatel TK Prostějov Miroslav Černošek.  Praha byla pro Davisův pohár jediným uchazečem díky atraktivnosti O2 arény a díky velké komunitě Srbů žijících v Praze. Předpokládaný start světové jedničky Nowaka Djokoviče víc přiláká náročné sportovní fanoušky hlavního města. Vstupenky budou  v cenovém rozmezí 990 až 2.490 korun a budou v předprodeji měsíc před utkáním ve formě balíčku.

„Prodebatovali jsme s hráči možnosti, jak sehrát utkání s Italy. Shodli jsme se, že výkony Srbů nejsou až tak výborné, pokud pomineme Djokoviče, a zvolili jsme antukový povrch. Utkání bude každopádně těžké, pokud nedojde k nějaké nepředvídané události, sestava týmu se nezmění,“ okomentoval nadcházející duel trenér Jaroslav Navrátil.

 

Utkání Fed Cupu se odehraje nakonec v Ostravě, i když zájemců bylo víc. Severomoravská metropole se osvědčila jako město sportu už při posledním vystoupení českých tenistů při utkání s Itálií. „Na premiéru v Ostravě se těším. Čekám hodně fanoušků z Fulneku, bude to sice v režii tatínka, ale určitě přijedou aspoň dva autobusy. Obdivuji fanoušky, kteří jezdí na všechna reprezentační tenisová utkání a výborně povzbuzují,“ s úsměvem konstatovala Petra Kvitová.

Vstupenky budou prodávány rovněž s měsíčním předstihem, cena na oba dny bude 690 a 790 korun.

 

Další novinkou, která zazněla na tiskové konferenci, bylo oznámení o startu Petry Kvitové a Radka Štěpánky v mixu na olympijském turnaji v Londýně. Nečekané spojení je pro Radka mixovou premiérou, Petra už hrála letos na Hopmanově poháru s Tomášem Berdychem. „Do turnaje je přihlášeno šestnáct dvojic. Věřím, že mě Radek povede jako zkušený deblista a budeme se snažit o medailové umístění,“ poodhalila ambice nového českého tenisového páru Petra Kvitová. Ta se po krátkém zdravotním odpočinku připravuje na turnaj v Dubaji. Věří, že už je všechno v pořádku, že je na sto procent redy a vše špatné je zažehnáno.   

(jap)    

Letos, od 6. do 8. dubna, může pražskou halu rozzářit úřadující první hráč žebříčku. Čeští tenisté totiž po vítězství nad Itálií v prvním kole světové skupiny soutěže o "salátovou mísu" přivítají ve čtvrtfinále Srbsko. Možná i s Novakem Djokovičem...

Kapacita haly bude upravena na 12 500 diváků a ceny vstupenek se pohybují od 990 do 2 490 korun na všechny tři hrací dny. Prodej vstupenek začne měsíc před čtvrtfinálovým zápasem.

"Při volbě jsme nebrali v potaz Djokoviče, který je všestranně vynikající tenista a hraje výborně na všech površích. Spíše jsme se zaměřili na zbývající hráče Srbska, kterým antuka tolik nevyhovuje," citovala ČTK kapitána českého týmu Jaroslava Navrátila. Přednost prý dostane středně rychlá antuka.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenisove-stehovani-srbove-miri-do-prahy-semifinale-fed-cupu-v-ostrave-1em-/tenis.aspx?c=A120217_102652_tenis_ma

 

 

Poslat nový komentář