Pozor! Podvodníci prodávají v Prostějově i kabelovku a internet

Pozor! Podvodníci prodávají v Prostějově i kabelovku a internet
ilustrační foto PČR

 

S několika případy špatně uzavřených smluv se v poslední době setkal jeden z prostějovských poskytovatelů internetu, společnost Infos ART s.r.o. Narychlo uzavřená smlouva s podomním prodejcem s sebou ale většinou přináší řadu problémů.

„V poslední době řešíme případy, kdy klient uzavřel smlouvu na poskytování internetu či kabelové televize v rámci podomního prodeje. V několika případech prodejce sliboval vypovězení smlouvy u stávající společnosti, a tu následně neprovedl. Vy, jako zákazníci se tak můžete dostat do právoplatných pohledávek, jelikož stávající operátor může třeba s odstupem několika měsíců vymáhat měsíční poplatky a storna,“ vysvětlují zástupci firmy.

Než podobnou smlouvu podepíšete, kontaktujte nejprve společnost, která je vaším současným poskytovatelem. Zcela jistě vám vysvětlí aktuální podmínky a možnosti a porovnají nabízený produkt s tím, který využíváte.

Podomní obchodníci jsou vyškoleni k rychlému psychologickému prodeji (typu podepiš hned, nebo zítra už nabídka nebude platná). Zákazník si může až po podpisu smlouvy či objednávky ověřit skutečné výhody, resp. nevýhody a sankce ze smluv pro něj vyplývající.

V neposlední řadě nezapomeňte, že podomní prodej je na území města Prostějova zakázán vyhláškou. Není tedy od věci, povolat i muže zákona. (red)

Poslat nový komentář