Bytový dům v ulici Kravařova 3 opět hledá majitele

Bytový dům v ulici Kravařova 3 opět hledá majitele
ilustrační foto

V únoru letošního roku Rada města Prostějova schválila a zastupitelům doporučila prodat bytový dům v ulici Kravařova č. 3. Za budovu nabídla zájemkyně 2,82 milionu. Zastupitelstvo ale prodej domu neschválilo. Teď jde prodej do rady města znovu. 

„Jde o dvoupodlažní, nepodsklepený trakt se sedlovou střechou. V roce 2000 byla kompletně vyměněna střešní krytina včetně krovu. Budova je napojena na vodovodní řád a nachází se v památkové zóně,“ připomněl tehdy náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Záměr prodeje město vyhlásilo  podruhé, protože v mezidobí město obdrželo další dvě žádosti o odkup domu. Dle zpracovaného znaleckého posudku byla cena obvyklá znalcem stanovena ve výši 2,6 milionu korun, jediná zájemkyně nabídla kupní cenu ve výši 2,82 milionu korun. Požadovanou kauci ve výši 260 tisíc tehdy zaplatila.

Proti prodeji se tehdy ostře postavili zastupitelé. Mimo jiné argumentovali unikátností objektu, který stavebně nemá v Prostějově  obdoby. "Je přímo propojen s dvorním traktem radnice, a proto by ho město mohlo využít ke svým aktivitám. Mohla by zde být třeba galerie," uvedl rovněž zastupitel Petr Kousal. Další zastupitelé upozornili na skutečnost, že prodej nedoporučil ani Odbor rozvoje a investic Magistrátu města Prostějova. Zastupitelé nakonec prodej neschválili. (ber)

 

Poslat nový komentář