Běženci v Prostějovičkách! Aneb jak se dělají fámy

Běženci v Prostějovičkách! Aneb jak se dělají fámy
ilustrační foto ber

V minulých dnech zveřejnila internetová televize CNTV informaci, že v Prostějovičkách na Prostějovsku se vyskytli běženci. Hrubě zavádějící zprávu, která se dosud šíří po internetu, televize poskytla na základě e-mailu, který byl vytvořen právě jen pro tuto příležitost. Starostka Prostějoviček Zdeňka Růžičková si vyžádala omluvu od CNTV, zvažuje trestní oznámení a prostřednictvím PvNovinek podává vysvětlení.

Zprávu můžete zhlédnout na přiloženém videu ve čtvrté minutě a 45 vteřině.
„Občané cizí národnosti se v naší obci skutečně objevili, ale ne před třemi týdny, jak uvádí pisatelka e-mailu, ale konkrétně dne 24.10.2015. Nejednalo se ale o zmiňované uprchlíky vyrušené myslivci (ti naháňky teprve zahájili až v tomto období), ale o mladé lidi, kteří zde byli dopraveni automobilem v rámci projektu Emowering the Youth z organizace Brno Connected. Konkrétně se jednalo o Řeka, Lotyšku, Bulharku, co žije v Anglii a Italku. Organizace má oficiální stránky, kde můžete požádat o potvrzení pravdivosti mých poskytnutých informací.
Jediné co je na této "kauze" pravda je to, že se tito lidé byli čtyři a uchýlili se do místního pohostinství. V době oné návštěvy jsem nebyla fyzicky přítomna v obci, tudíž jsem k dané věci nemohla být povolána (situace byla se mnou v daný večer konzultována POUZE po telefonu). Právě z důvodu mé nepřítomnosti se ona mládež cizí národnosti uchýlila do místního pohostinství. Zde v rámci daného projektu plnili různé úkoly a v závěru zde panovala přátelská atmosféra. Zvídavým občanům byl projekt představen, tudíž není pravda ani to, že by bylo od nich sděleno, že nám do toho nic není… Mapy sice měli, ale ne vojenského prostoru, ale situační polohu vesnic, které v průběhu daného projektu navštívili a dále navštíví. I když jsem na místě nebyla přítomná, tyto informace mi byly v daný večer tlumočeny do telefonu. Dále po „akci“ mi další informace poskytl mladík žijící v naší obci, který se rád o tuto nečekanou návštěvu postaral. Jeho slova potvrdili i přítomní občané v místním pohostinství, včetně pana provozního.
Jediné, co pořádající organizaci musím vytknout, je to, že předem starosty obcí (oni totiž nenocovali pouze u nás) neinformovali o probíhaném projektu. Zřejmě to byl záměr, aby se vysazení cizinci sami snažili začlenit a zapadnout mezi místní obyvatelstvo. Tímto tak bohužel zajistili dezinformovanost obyvatelstva, ono totiž po zhlédnutí dané reportáže mohou neinformované osoby nabýt dojmu, že starostka obce podcenila vzniklou situaci a ohrozila tím obyvatelstvo obce Prostějovičky.
Reportáží se tak cítím být poškozená a zvažuji řešení přes orgány činné v trestním řízení, protože nevím, jak jinak se bránit a utnout tuto "kauzu", které se stále šíří (samozřejmě se dál šíří pouze vysílání ze 7.12.2015 a omluva z 9.12.2015 nikoliv).
Mohu tímto i Prostějovské novinky ubezpečit, že až nám do obce začnou skákat uprchlíci z vojenského lesa, budu první osoba, která bude činit patřičné kroky – minimálně kontaktování Policie ČR, ale také přednostu Újezdního úřadu vojenského újezdu Březina v neposlední řadě pana ředitele Vojenských lesů a statků, divize Plumlov,“ uvedla Zdeňka Růžičková. (red)

See video
See video

Komentáře

jasně starostka, která neumí ani bů anglicky-... zrovna ona taková falešná paní, když by do Prostějoviček přišli běženci tak by po nich všichni začali házet kameny ti ožralci, viz známá mafie mladých kluků, která působí v PVičkách!!! pozor na ně!!

Poslat nový komentář