Omezení hlučnosti v Okružní ulici budou čelit akustické panely

Omezení hlučnosti v Okružní ulici budou čelit akustické panely
ilustrační foto

Ztrátě komfortu bydlení čelí obyvatelé Okružní ulice, které obtěžuje dopravní hluk. Odbor rozvoje a investic proto oslovil zhotovitele původní projektové dokumentace s žádostí o cenovou nabídku.

Při rekonstrukci původní zdi Centra sociálních služeb byl stržen rostlinný materiál, který zeď kryl. Obyvatelé protilehlého panelového domu si stěžovali na zvýšený hluk, který zeď odráží. Olomoucký kraj, kterému areál patří, ale opravu zamítl s tím, že jde o chybu města. Rada tak na základě měření hluku musela sáhnout k vlastnímu opatření. 

„Společnost J|M Dynamic Project s.r.o. předložila nabídku ve výši 20.500 korun (včetně DPH), která je rozdělena na dvě části. Samotná hluková studie - Tvorba výpočtového modelu, výpočtové stanovení přenosu hluku z dopravy po komunikaci Okružní na základě intenzity dopravy ze sčítání dopravy z roku 2016, návrh úprav pro zlepšení nevyhovujícího stavu (při zjištění významného nárůstu hluku z dopravy vlivem odrazivé zdi) a projektová dokumentace návrhového řešení,“ informoval první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. (ber)

Poslat nový komentář