Absurdní! Přivedl psa do útulku, ale slyšel, ať ho pustí na ulici

Absurdní! Přivedl psa do útulku, ale slyšel, ať ho pustí na ulici
ilustrační foto: www.infoportaly.cz

 

S kuriózním případem, který jako by pocházel z proslavené knihy Josepha Hellera Hlava XXII, se na nás obrátila paní B. Jejím aktérem je rok a půl starý pejsek, kterému zemřela panička. I přesto má povinnost se o něj postarat.

„Paní zemřela a pejsek zůstal jejímu druhovi, který s ní žil, ale pracuje celý týden mimo město a o psa se nemohl postarat. Chtěl ho proto dát do útulku, ale to prostě nejde,“ začala vyprávění paní B. Útulek v Čechách pod Kosířem totiž nebere psy od majitelů, ale pouze takové, které přiveze městská policie. „Pán tam šel s průkazem původu psa, kde je jméno majitelky a partem, ale nebylo to nic platné. Poradili mu, ať pejska někde vypustí, že pak jim ho přivezou a bude ubytován. Jenže pes je čipován, takže by našli majitele a pánovi, který se o něj starat nemůže, ale v bytě žije, ho zas vrátili,“ dodala paní B.

Zaměstnanec útulku, kterého PvNovinky telefonicky kontaktovali, popřel, že by padla věta o puštění psa.. Potvrdil ale, že od soukromých osob psy nepřijímají.

To už byla do akce „domov pro psa“ zapojena řada lidí, včetně veterinární lékařky, ke které ho zoufalý muž dovedl utratit. „Jde o rok a půl starého pejska, malého pinče, který je v perfektní kondici. Takové zvíře utratit ze zákona nelze,“ konstatovala paní B. s tím, že veterinářka si psa ponechala a podařilo se jí ho umístit.

V současné době je psík v dočasném azylu v Mostkovicích, kde sdílí domácnost s dalším psem. „Paní, která si ho vzala do péče, by si ho moc ráda ponechala. Psík je ale vystresovaný, špatně snáší změnu a napadá domácího psa. Pokud se situace nezmění, bude muset hledat opět jiného pána,“ dodala paní B., která nevylučuje, že nového pána bude pejsek hledat i prostřednictvím PvNovinek.

Komentáře

Vážení, všechny politické články byly v minulosti diskuzně zablokovány. Oni se totiž lidé za svůj názor nestydí jen tehdy, když se nemusí podepsat. Což v této diskusi anonymně jde. Tudíž nám na FB napište hory doly! Děkujeme!

Diskuze ke kongresu ODS a neúspěch prostějovských kandidátů způsobil zablokování diskuze pod článkem, jak pravicově modře demokratické..... s.Katolická

Poslat nový komentář