Rada schválila prodej stavby veřejného osvětlení garážníkům

Rada schválila prodej stavby veřejného osvětlení garážníkům
ilustrační foto

Rada města Prostějova na svém pondělním jednání (30.11.2020) schválila prodej stavby veřejného osvětlení spolku Garáže sídliště Svobody, Prostějov, z.s.

„Zastupitelé již v září tohoto roku schválili prodej pozemku o výměře 2.201 m2 tomuto spolku za kupní cenu ve výši znaleckého posudku (cena obvyklá) 550 Kč/m2, tedy 1.2 milionu korun. Částka bude splatná před podpisem kupní smlouvy. Náklady spojené s vypracováním znaleckého posudku a správní poplatek, spojený s podáním návrhu na povolení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí, uhradí kupující,“ okomentoval podmínky prodeje 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Konkrétně se jedná o kabelové vedení, tři stožáry a šestici svítidel.

Vzhledem k tomu, že se na předmětném pozemku určeném k prodeji nachází koncová větev veřejného osvětlení, byla po přijetí výše uvedeného usnesení Zastupitelstva města Prostějova s kupujícím řešena otázka, zda má spolek zájem uvedené veřejné osvětlení odkoupit, nebo zda bude před prodejem odpojeno a odstraněno.

„Spolek se rozhodl, že má zájem osvětlení v areálu garáží zachovat a přepojit odpojené sloupy na svůj vlastní rozvaděč s tím, že sám ponese ze svých prostředků náklady na osvětlení vlastního majetku,“ uzavřel 1. náměstek primátora Pospíšil.

K vyhlášenému záměru se v zákonem stanovené lhůtě nikdo jiný nepřihlásil. (red)

Poslat nový komentář