Na GJW se přednášelo o ochraně spotřebitele

Na GJW se přednášelo o ochraně spotřebitele
Foto GJW
Další fotky: 
Na GJW se přednášelo o ochraně spotřebitele
Na GJW se přednášelo o ochraně spotřebitele

Páteční dopolední výuku zpestřila studentům kvart Gymnázia Jiřího Wolkera přednáška odborníka ze Sdružení obrany spotřebitelů Adama Plajnera, který do Prostějova dorazil na pozvání Mladých konzervativců.

Mladí gymnazisté získali informace o základech spotřebitelské obrany zejména v oblastech, se kterými se mohou sami setkat. Řeč přišla na internetové nákupy a s nimi spojené problémy, reklamace nebo platby kartou. Vše bylo doplněno o příklady z praxe.

„Domnívám se, že je dobré, aby byli mladí studenti informování o problémech, které je mohou potkat například při dnes populárních internetových nákupech a uměli je řešit. Jsem rád, že nám na GJW bylo umožněno tuto přednášku uspořádat, protože informace z ní jsou v praxi použitelné,“ komentoval důvody uspořádání akce předseda prostějovských Mladých konzervativců Libor Marčan.

„Je nezbytné vzdělávat mládež v jejich právech, ale i povinnostech vyplývajících ze vztahu s prodejci, aby se mohli účinně bránit a řádně plnit své povinnosti. Aby se nenechali šidit a okrádat, ale pevně si stáli za tím, na co mají své právo.“ Dodal Adam Plajner z SOS Asociace z.s.

Akce proběhla za finanční spoluúčasti Statutárního města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář