Severní obchvat brzdí výkupy pozemků

Severní obchvat brzdí výkupy pozemků
ilustrační foto ceskatelevize.cz

 

Pouhých 22 pozemků, nutných k výstavbě severního obchvatu Prostějova, změnilo svého majitele. Dalších 64 na výkup čeká. Buď se jejich majitelům zdá cena příliš nízká, nebo dosud nejsou známí. 

Stavba obchvatu přitom není investicí města, ale Olomouckého kraje. "Řadě majitelů se výkupní cena 400 korun za metr zdá příliš nízká a nechtějí pozemky prodat," uvedl prostějovský radní a náměstek hejtmana pro dopravu Alois Mačák. Podle jeho slov je nyní na řadě legislativa, která by měla upravit možnost vyvlastnění pozemků, nutných k provedení podobně důležitých staveb. Podle náměstkyně primátora Prostějova Aleny Raškové se město už šestým rokem podílí na nejrůznějších jednáních. "Jedním z brzdících faktorů je i skutečnost, že u řady pozemku stále dohledáváme majitele," konstatovala. Primátor Miroslav Pišťák přislíbil, že požádá hejtmana Jiřího Rozbořila o pravidelné informace, týkající se celkové situace. (ber) 

Komentáře

Majitelům se cena 400 za metr zdá asi oprávněně nízká, možná je ta cena vázána na nějaké předpisy. Asi stejně, jako když město Prostějov dá 4.000.000 Kč ročně na propagaci nějaké firmě TK Plus.  Jejda, kolik by se za to vykoupilo pozemků a za slušnou cenu!!

Poslat nový komentář