Vyrazíte? Lázně Slatinice dnes otevírají sezonu

Vyrazíte? Lázně Slatinice dnes otevírají sezonu
ilustrační foto plakát

Spolu s oslavou velikonočních svátků zahájily v sobotu 26. března Lázně Slatinice svou lázeňskou sezonu, která je v pořadí už 490. Těšit se návštěvníci mohou z příjezdu čtyřspřeží Muzea kočárů, lázeňský jarmark i tradiční pletení pomlázky a zdobení vajíček.

Lázeňský jarmark otevřel svou bohatou nabídku ručně vyráběných produktů, kosmetiky a pochoutek z lázeňské kuchyně ve 13 hodin. O hodinu později proběhlo vystoupení hudební skupiny Srdíčko. Průběh programu zpestří velikonoční tradice, zdobení kraslic, zdobení perníčků a jarní aranžmá. K dobré náladě jistě přispěje i hudba toulavého flašinetáře. Také děti se budou moci zapojit a vyzkoušet si vytvořit vlastní výrobky či jiné aktivity. V 16 hodin právě vystoupila  ředitelka Irena Vašicová, aby oficiálně zahájila lázeňskou sezónu. "Akce, která se nese v duchu hanáckých tradic, vyvrcholí v 17 hodin příjezdem čtyřspřeží Muzea historických kočáru doprovázeného hulány. Proběhne také krátké divadelní a hudební vystoupení v podání jezdců," připomíná ředitelka.

Spolu se zahájením sezony Lázně Slatinice slaví také důležité výročí – 490 let o založení lázní v roce 1526. Oslavy výročí budou v lázních probíhat po celý rok a tak všichni milovníci tradic, dobrého jídla i zábavy mohou do Slatinic zavítat opakovaně. (red)

Poslat nový komentář