Nejvíce sociálně vyloučených žije v Čelechovicích, Vrbátkách, Dobromilicích a v Prostějově

Nejvíce sociálně vyloučených žije v Čelechovicích, Vrbátkách, Dobromilicích a v Prostějově
ilustrační foto romea.cz

 

I na  Prostějovsku přibývá lidí, žijících na hranici chudoby. Stejně tak přibývá sociálně vyloučených, bydlících v ghettech a na ubytovnách. Podle statistik Ministerstva práce a sociálních věcí žije v  šedesáti dvou lokalitách v neutěšených podmínkách téměř pět tisíc lidí. Na Prostějovsku jde o Čelechovice na Hané, Vrbátky, Dobromilice a město Prostějov.

Lokalitu ve Vrbátkách podle úřadu tvoří tři domy v jedné uličce. Domy jsou ve špatném technickém stavu, chybí například zavedení vodovodu, také elektřina je odpojená, a to z důvodu neplacení, uvádí ve své zprávě agentura GAC, která situace zmonitorovala. Obdobná situace je v Čelechovicích i Dobromilicích. Prostějov vykazuje lokality dvě, kde žije zhruba dvě stě padesát lidí. Oproti obcím je hodnocení příkřejší. „Významně jsou zde zastoupeny krádeže a prostituce. Dále se zde vyskytuje prodej drog. Míru však informátoři nedokázali odhadnout,“ uvádí studie, která dále upozorňuje, že situaci dlouhodobě nikdo neřeší.

Podle tiskového mluvčího Ministerstva práce a sociálních věcí Petra Habáně se sociálně vyloučení  stále častěji stěhují nebo jsou stěhováni do odlehlejších obcí s málo rozvinutou a málo funkční infrastrukturou. (Zdroj MPSV)

Komentáře

Přijťe se podívat do Studence jen bordel dělají a Policie je každý týden pozvaná od občanu už několik ruků a nic se neděje.

Líbí se mi ilustrační foto: plesnivý polorozpadlý dům a na něm dvě satelitní paraboly. Kdokoli z bílých, když půjde žádat o jakýkoliv sociální přispěvek a zmíní se, že je vlastníkem TV a satelitu, bude vyzván, aby v rámci řešení své finanční tísně tento majetek prodal, oni na něj dostanou příspěvek z našich daní.... hezké.

měli by dostat potravinové lístky a jen na základní potraviny. Neuvěřitelné, když se bavily 2 čokolády na sociálce, na co má každá nárok  každá pupek a 3  razítka běhala kolem, ten slovník se sama stydím jak mluví s potomstvem. no a v závěru se bavily jak to hodí do mašiny" to nebude asi mixér ale automat v herně

 

Oni nejsou sociálně vyloučení, oni odešli sami. Dostali domy, dostávají dávky a nedělají nic. Jen se množí, nesnaží se nic uklidit, nebo opravit, nesnaží se být za dobře s bílými. Jen hospody, herny a množení. Když náhodou chodí některý do práce, tak toho všude ukazují rádoby ty začleňovací skupiny. Kdyby místo přípěvků na bydlení dostali rači fůru písku a cement mohli by si zvelebovat. místo příspěvků na cokoli by měli dostat lopaty a jiné nářadí, aby se mohli pěkně začlenit. A instituce na začleňování by měla vyslat své pracovníky také s lopatami, aby jim ukázali jak se začleňuje a ne tlachat z kanceláře.

 

Hlavně že mají satelity

Poslat nový komentář