První mistrovský zápas 1.SK zvládl, v poháru zdolal Bohunice

První mistrovský zápas 1.SK zvládl, v poháru zdolal Bohunice
ilustrační foto

Prostějov/Bohunice – Důležitý krok směrem k úspěšné sezóně udělali v neděli v Bohunicích fotbalisté 1.SK Prostějov. V prvním kole Poháru České pošty porazili místní Tatran 3:1 a v dalším kole 29. srpna se mohou těšit na obhájce trofeje, Sigmu Olomouc.

Prostějov byl od začátku zápasu s Bohunicemi lepším mužstvem a vypracoval si i první šance v podání Pospíšila a Zelenky. Ani jeden z nich ještě neuspěl, oba však stáli u zrodu první branky zápasu - v 21. minutě prošel středem hřiště Zelenka, po jehož přihrávce pálil Pospíšil a jeho střelu dorazil do prázdné branky Machálek. A stejná dvojice zařídila i druhý úspěch Prostějova, když byl ve 27. minutě ve vápně faulován šikovný záložník Zelenka a forvard Pospíšil z penalty zvýšil na 2:0. Hanáci byli první poločas jasně lepším celkem, když poměr střel na branku činil 0:6.

Ve stejném duchu začal i druhý poločas, kdy se již po šesti minutách měnilo skóre potřetí, opět na domácí straně. Úspěšným střelcem byl tentokrát hlavičkující Papoušek . Poté se pro bouřku půl hodiny nehrálo, ani poté se však obraz hry nezměnil. Svěřenci trenéra Jury kontrolovali průběh utkání a ani střídání klíčových hráčů v prostějovském dresu na tom nic nezměnilo. Domácí se čestného úspěchu dočkali až v 90. minutě zásluhou Bombicze.

Branky: 90. Bombicz - 21. Machálek, 27. Pospíšil (pen.), 51. Papoušek

Sestavy:

Tatran Brno Bohunice: Gruber - Píšek, Vjater (65. Stehlík), Hanousek (K), Kotol, Buchtík (65. Bombicz), Tonev, Kulička, Masařík (71. Král), Forman, Vávra.

1. SK Prostějov: Bureš - Krejčíř, Hunal, Kazár, Papoušek (65. Dostál), Machálek, Pospíšil (73. Zatloukal), Zelenka, Mazouch, Hirsch (82. Svozil), Zbožínek (K).

Rozhodčí: Černý - Hrůza, Nejezchleb. 

Statistika utkání: střely na bránu: 1:8, střely mimo: 4:6, rohy: 5:9, fauly: 8:10.

(red)

Poslat nový komentář