JUDO Sokol I Prostějov medailové září

JUDO Sokol I Prostějov medailové září
ilustrační foto

Judisté mají ze závodů z Adamova perfektní skóre. Devět judistů veze osm medailí. Fabián Rozehnal ve své váze obsadil 1. místo, Anika Rozehnalová a Michal Pavlas vybojovali 2. místo, 3. místo ve své váze získali Amélia Orlíková, Agháta Orlíková, Matyáš Pavlas, Václav Durdík, David Zachar. Na bramborové příčce, těsně za stupni vítězů, skončila Zuzka Šindelářová.

O týden dříve se v sobotu judisti vypravili do více měst. V Uherském Brodě Laura Padrnosová vybojovala 2. místo a Pavla Bohanosová po krásném výkonu obsadila 3. místo. Do Ostravy se vypravili bratři Pavlasové, Matyáš i Michal získali 3. místo. V Olomouci proběhl další kvalifikační turnaj na Přebor České republiky pro mladší žáky. Zde si ve váze do 66 kg pojistil účast a pozici favorita na PČR Ondřej Vašut a bez jediného zaváhání si dokráčel pro 1. místo. Tímto se Ondra vypraví 19. 10. 2019 do Mladé Boleslavi, kde se koná Přebor České republiky.

Start v dorostenecké lize za judo Hranice si připsali Dominik Vašut jednou výhrou a jednou prohrou, Adam Nepožitek jednou výhrou a dvěma prohrami.

O čtrnáct dní dříve se celý víkend konal BRNO CUP, kde v sobotu změřili své síly dorostenci. Na turnaji, kde se zúčastnilo 19 zemí, se na krásném 5. místě umístil Matyáš Roubík. Filip Kyllar si zapsal jednu výhru. Natálie Melichová postupem do oprav předvedla perfektní výkon. Stanislav Macák a Dominik Vašut neprošli prvním kolem a jsou tak bez umístění.

„V neděli mladší žák Ondřej Vašut ve své váze obsadil 5. místo a získal důležité body na Přebor České republiky a Adam Konečný bez umístění. Mladší žákyně si jely zazávodit, ovšem nenechaly soupeřkám nic zadarmo. Agáta Orlíková neprošla přes první kolo. Anika Rozehnalová, Amélia Orlíková, Pavla Bohanosová prošly do oprav, kde také nestačily na své soupeřky," doplnil trenér Zdeněk Gottwald. (red)

Foto: ZG

Poslat nový komentář