JUDO Sokol I Prostějov má sedm mistrů republiky přeboru České obce sokolské

JUDO Sokol I Prostějov má sedm mistrů republiky přeboru České obce sokolské
foto šéftrenér Zdeněk Gottwald

O víkendu v neděli se v Mohelnici uskutečnilo otevřené Mistrovství republiky přebor ČOS, kterého se zúčastnilo přes 300 závodníků. Sokol I Prostějov oddíl Judo vyslal patnáct závodníků.

Hned na začátku závodů začali nejmladší, kde Zacharová Anny se stala Mistryní Republiky přeboru ČOS, bratři Felbabové Tomáš a Daniel se bohužel těžkým losem neumístili.

V mladších žácích Kolebač Štěpán nedal soupeřům šanci a všemi vyhranými zápasy obsadil 1. místo a tak se stal bezkonkurenčně Mistrem republiky přeboru ČOS.

Ve starších žácích Barbora Vítková měla náročný los, protože byla o půl kila těžší nad svojí váhu, i tak po dlouhé tréninkové pauze překvapila, nedala soupeřkám šanci, váhovou kategorii vyhrála a stala se Mistryní republiky přeboru ČOS. Ve stejné váze Pavla Bohanosová obsadila 5.místo. Orlíková Agháta po zdravotní pauze obsadila 5.místo.

Ondřej Vašut vyrovnaným a soustředěným výkonem urval 1.místo a stal se Mistrem republiky přeboru ČOS a ve stejné váze David Zaoral po návratu k tomuto sportu vyhrál o 3.místo. David Zachar někdy neskutečným překvapujícím výkonem si ve své váhové kategorii vydřel Mistra republiky přeboru ČOS. Denis Voráč je v judu krátce, ale svým výkonem překvapil, kdy nestačil až v boji o postup do finále, v boji o třetí místo bohužel nestačil na soupeře a obsadil tak krásné 4.místo.

V dorostencích si Natálie Melichová nádherným judem dokráčela do finále a stala se Mistryní republiky přeboru ČOS. Martin Pazdera svým výkonem se stal Mistrem republiky přeboru ČOS. Martin Basl po návratu k judu se krásným výkonem zastavil těsně před stupni vítězů. Štěpán Havlíček hned v prvním zápasu nešťastně upadl a pro zlomeninu ruky bohužel místo na stupně vítězů putoval do nemocnice.

"Všichni z oddílu juda Sokol I Prostějov předvedli týmovou soudržnost, povzbuzovali se a drželi při sobě jako tým, jsem z ostatními trenéry rád, že i přes opatření ta parta drží pohromadě. Musím také poděkovat v první řadě trenérům Pavlu Šabackému, Aleši Tulachovi, Janu Brtníkovi, Petru Eliskovi za motivování těchto svěřenců a hlavně jejich obětovaný vlastní čas. Dále bych poděkoval partnerům jako je Statutární Město Prostějov, Olomoucký kraj, Sokol I Prostějov, za jejich finanční podporu. A nemalý podíl má také Autobusová doprava Konečný který nám zajišťuje příjemnou a pohodlnou dopravu na tyto akce," uvedl šéftrenér Zdeněk Gottwald.

O týden později, 16.10.2021, se konalo v Jablonci nad Nisou Mistrovství republiky juniorů, kde byl jeden zástupce za Sokol I Prostějov. Matyáš Roubík v prvním zápase vyhrál a vypadalo to že turnajem projede jako nůž máslem, ale v druhém zápase nestačil na svého soupeře a obsadil tak 11.místo. Velká škoda zaváhání, ale je to sport. V republikové špičce nikdo neví, kdo si ten nejcennější kov odveze. 

 

Poslat nový komentář