Dochází fotbalistům Hané dech? Sokol Černovír – Haná Prostějov 3:1 (2:1)

Dochází fotbalistům Hané dech? Sokol Černovír – Haná Prostějov 3:1 (2:1)
Foto Oldřich Lošťák
Další fotky: 
Dochází fotbalistům Hané dech? Sokol Černovír – Haná Prostějov 3:1 (2:1)

Po delší době vyjeli Hanáci na venkovní hřiště a tentokrát do Černovíra. S místním Sokolem se utkali v 19. kole 1. B tř. sk. B olomouckého KFS. Hanáci „oslabeni“ po minulém zápase s Kožušany byli během celého zápasu fyzicky slabší a také kombinace jim moc nevycházela.

V 8. minutě zahrávali domácí rohový kop a odražený míč poslal k tyči Kundrt - 1:0. Hanáci se rychle otřepali a v 11. minutě Typner po krásné nahrávce Krupičky překonal domácího gólmana – 1:1. Domácí zahrozili o dvě minuty později, ale hlavičku Kundrta Marák vyrazil. Bohužel v 37. minutě domácí přečíslili obranu Hané a podél Maráka Hrstka zvýšil na 2:1. Domácí hráči ve druhém poločase přidali a na Hanou se valil útok za útokem. Hosté vzdorovali až do 80. minuty, kdy Hůlka uzavřel skóre zápasu na 3:1. Hanáci mohli ještě v 88. minutě korigovat, ale střela Gábora těsně minula domácí branku.

V příštím kole přivítají Hanáci na umělce tým z Velké Bystřice. Začátek zápasu je v sobotu 7.5. v 16.30 hodin. Přijďte Hanáky povzbudit. Moc to teď potřebují!

Hodnocení trenéra Hané Prostějov Daniela Koláře: "Dnešní zápas se nám nevydařil. Domácí tým na tom byl fyzicky lépe, vyhrával naprostou většinu osobních soubojů a byl dříve u odražených míčů. Nám se moc nedařila konstruktivní hra dopředu, navíc jsme Černovíru umožnili dát laciné góly. Zasloužené vítězství hostů."

Branky: 11. Typner – 8. Kundrt, 37. Hrstka, 80. Hůlek 

Rozhodčí: Petr – Novák, Smékal

ŽK: Krupička (Haná)

Diváků: 83 

Sestavy mužstev:

Haná Prostějov: Marák – Hladký, Macourek, Mazouch, Martin Kolář – Vitásek (74. Strouhal), Kaprál (74. Daniel Kolář), (85. Husařík), Krupička, Jakub Novák – Typner, Gábor

Hrající trenér: Daniel Kolář                         

Sokol Černovír: Sedlář – Novák, Petrů, Zdráhal, Hanousek – Máčala (90. Koudelka), Hrstka (80. Hůlek), Baláž, Pulkert – Kalvach (74. Lutonský), Kundrt

Trenér: Zdeněk Kovařík 

(Text a foto Oldřich Lošťák)

Poslat nový komentář