TRX bez hranic a Lysá Hora! Jak se připravovali na extrémní závod?

TRX bez hranic a Lysá Hora! Jak se připravovali na extrémní závod?
ilustrační foto TRX bez hranic

Extrémní závod Lysá Hora 24 se konal tento víkend, od 27. do 28. ledna. Účast na tomto závodu nahlásili i členové skupiny z TRX bez hranic. Některé z nich jsme vyzpovídali, jak se na tento čtyřiadvacetihodinový závod připravovali.

aké jsou jejich pocity tři dny před startem? Nelehký závod 24h Lysá Hora se blíží. Jaká je Tvá příprava v tomto předzávodním období?

Martin Gremlica odvětil: "Jelikož jsem hobby závodník, tak moc nemám předzávodní a pozávodní období, ale jak se blíží závod, tak i tréninky a ostatní menší závody mají společný jmenovatel, a to jsou kopce a sníh. Dva dny před silvestrem v rámci tréninku závod z poháru CUTT Beskydy (42km, 1900m+), pak nějaké běžky, kopce na Záhoří a funkční tréninky v tělocvičně. A teď týden před závodem jen plavání a sauna".

"Na Lysé Hoře jsem docela často", přiznal Kahy, "ale závodně jsem zde šel jen Beskydskou sedmičku, takže LH24 bude pro mě premiérou".

Lysá hora - je tak trochu Tvojí srdeční záležitostí, je tak? Co Tě na ni láká?"Rád se postavím každé výzvě a Lysá Hora to bezesporu výzva je. Lákala mě už v roce 2017, ale nebyl jsem připravený na tak extrémní závod. Letos je to jiné, ale respekt zůstává", poznamenal David.

Tvůj letošní cíl pro letošní závod?"Cíl je jednoduchý", usmívá se Mára, "závod dokončit s parťákem bez zranění, což se nám loni povedlo tak na půl. Když se mi podaří Lysou vyběhnout 5x, budu spokojený".

Jaké další závody Tě v letošní sezóně čekají? Nějaká nová výzva?"Přímo vytipované závody nemám ale maraton určitě, plus nějakej ten prekážkovej běh. Hlavně letos se chci dát zdravotně dohromady. A kdyby opět cinkla nějaká medajle určitě bych se nezlobil", směje se Kahy.

"Letošní sezóna? Bude pestrá, určitě mám v plánu prioritně nějaký triatlon a horskou výzvu. Největší důraz však kladu na Spartan race v Koutech, kde mám jediný cíl….,".  Ten nám však Mára, trenér TRX bez hranic, zatím neprozradil.

Mysleli jsme na všechny závodníky, a to nejen ty prostějovské, zda si  závod užili a ve zdraví jej dokončili.

(red)

Poslat nový komentář