Strážníci zakázali Otu Malíškovi stánkový prodej. Proč?

Strážníci zakázali Otu Malíškovi stánkový prodej. Proč?
ilustrační foto FB Zábavní park na Boudě

Na redakci PvNovinek se obrátil Oto Malíšek. Ten měl zájem na podzim provozovat zábavní park „Na boudě“ a chtěl pravidelně pořádat farmářské trhy. Hned první akci mu ale příslušné orgány zarazily pro nedodržení potřebných náležitostí. Dnes se Ota Malíšek cítí být poškozen znovu, městští strážníci mu zakázali stánkový prodej u pasáže Anděl. Město ale na Otu Malíška neútočí, jen žádá, aby byl dodržen Tržní řád.

„Nechápu, jak může na hlavním náměstí fungovat před vánoci stánek se zabíjačkovými specialitami a můj ne. Odpověď je podle mého názoru jednoduchá. Na náměstí je tržní řád všude a je to v pořádku, protože nájem byl v důsledku uhrazen městu. Ale pokud já zaplatím nájem pouze člověku nebo firmě, nemá to s městem nic společného a to si řekne – buď budeš své aktivity provozovat na pozemcích města, nebo ti je zakážeme,“ zlobil se Oto Malíšek.
Pvnovinky požádaly o vyjádření k celé věci prostějovský magistrát. „Problém je v tom, že prostor u pasáže Anděl není v Tržním řádu na rozdíl například od prostoru u Kauflandu v Okružní ulici. Je na majiteli pozemku, aby vyhodnotil, zda jeho pozemek by byl vhodným tržním místem a v případě, že nabude dojmu, že ano, musí se obrátit na radu města se žádostí o zařazení takového místa do Tržního řádu. Pokud tomu nebrání nějaká jiná skutečnost, může být takové místo zařazeno do tržního řádu a v tom případě se tam může prodávat. Takže nestačí, aby si onen prodejce pronajal pozemek a začal tam prodávat, zároveň takové místo musí být uvedeno v Tržním řádu. Stejně tak, v případě, že v pasáži nemá prodejce kamennou prodejnu, nelze považovat stánkový prodej před pasáží za „předsunutý“ prodej,“ odpověděla mluvčí Jana Gáborová.
Jak se zdá, nejde tedy o cílenou likvidaci podnikání Oty Malíška, pouze o nedodržení daných postupů a vyhlášek města. K nápravě v druhém případě nebude třeba zase až tolik úsilí, to hlavní je ale na majiteli pasáže Anděl. (ber)

Poslat nový komentář