Město nechce v centru ubytovny

Město nechce v centru ubytovny
ilustrační foto ber

Dvě žádosti o vydání souhlasu obce s projektem v oblasti sociálního bydlení obdržela v minulých dnech Rada města Prostějova. Obě žádosti zamítla. V centru města nechce sociální ubytovny.

První žádost podal SOCIO PROSTĚJOV z.s., který chtěl v Poděbradově náměstí postavit byty sociálního bydlení pro svobodné matky a nízkopříjmové rodiny. Druhou žádost podal subjekt z Olomouce, který chtěl byty sociálního bydlení postavit v Újezdu číslo 3.

„Ani jeden žadatel nenabídl nic, co bychom považovali za řešení sociální otázky,“ uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana s tím, že druhý žadatel navíc v této chvíli nepůsobí pod žádnou organizací, ale jde o soukromou osobu.

„Neradi bychom, aby se do centra stěhovali nepřizpůsobiví občané,“ dodal náměstek Jiří Pospíšil s poukazem na ubytovnu v Olomoucké ulici, jejíž osazenstvo je za množstvím výtržností v dané lokalitě. (ber) 

Komentáře

Nevím co pořád násilně někoho začleňují.Vymezit tomu někde bokem prostor,postavit tam buňku Městské Policie,sociální buňku se sociální pracovnicí a oplotit.Kdo chce se normálně začlenit,tomu bych pomohl,kdo ne,toho bych tam nechal a žij si jak chceš.Strkat to po městě a nebo někde jinde,nemá cenu,protože se tím akorát přenáší problém z jednoho místa na druhé a stojí to peníze na Polici,soudy,prokuratury,věznice atd.

Říkám to pořád na VRAHOVICE SEROU z vysoka!!

To je zajímavé, ale ve Vrahovicích to Pospíšilovi se Smetanou nevadí.

Poslat nový komentář