Odstartovala sbírka Vánoční hvězda. Podpoříme nemocné děti?

Odstartovala sbírka Vánoční hvězda. Podpoříme nemocné děti?
ilustrační foto vanocnihvezda.eu

Od 21. listopadu distribuuje obecně prospěšná společnost Šance do řady měst celé České republiky pryšec nádherný, tedy vánoční hvězdu. Najdete ho i v Prostějově a koupíte ve Vinotéce Trojklenbí, Nám. Svat. Čecha 5 a v Qítko korálkárně, Kramářská 3. Zakoupením vánoční hvězdy podpoříte nemocné děti a jejich rodiny.

Charitativní sbírka Vánoční hvězda pomáhá malým pacientům Dětské kliniky FN Olomouc a jejich rodinám již od roku 1998. Letos tedy slaví 25 let existence. "Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Pro těžce nemocné malé pacienty se květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím," řekla ředitelka pořádající Šance Olomouc o.p.s. Herta Mihálová s tím, že jubileum sbírky připomenou všem kupujícím záložkou s motivem Malého prince a citátem z této slavné knihy Antoine de Saint-Exupéryho.

V loňském roce se podle Herty Mihálové podařilo vybrat neuvěřitelných 3 571 343 Kč za 56 550 prodaných květin. Vánoční hvězdy se prodávaly ve 185 městech a vesnicích na území celé České republiky a dobrovolníci při jejich distribuci najeli 13 954 kilometrů. Vánoční hvězdu si zájemci mohou zakoupit od 21. listopadu do 9. prosince přímo na Dětské klinice nebo na různých místech Olomouckého kraje i jinde v republice. Cena velké květiny činí 120 korun, malé pak 60 Kč. Podrobnosti o sbírce se dozvíte i na webových stránkách www.vanocnihvezda.eu. (ber)

 

Poslat nový komentář