Opět se můžeme těšit! Mini vánoční stromečky ozdobí prostějovské náměstí!

Opět se můžeme těšit! Mini vánoční stromečky ozdobí prostějovské náměstí!
ilustrační foto ber
Další fotky: 
Opět se můžeme těšit! Mini vánoční stromečky ozdobí prostějovské náměstí!

Malé vánoční stromky opět orámují náměstí T. G. Masaryka. O jejich ozdobení se postarají šikovné ruce dětí ze základních a mateřských škol. Stromečky se začnou postupně instalovat 22. listopadu, ve stejný den, kdy bude kácen a přivezen velký vánoční strom, který Prostějov získalo od soukromého dárce. Mini stromky začnou děti zdobit hned následující den.

Stromečky, které ozdobí hlavní náměstí, přivedl do města  krašlovací spolek města Prostějova. Jeho předsedkyni Miladě Sokolové se zalíbila myšlenka zdobení velikonočních stromků realizovaná v nedalekém Znojmě, a tak ji ve spolupráci se Zdravým Prostějovem v dubnu roku 2014 realizovala. Pro velký úspěch pak děti zdobily i vánoční stromky. „Lidem se tato novodobá tradice líbí a sami se dopředu dotazují, zda i letos bude náměstí takto ozdobeno. Jsme rádi, že se tento zvyk ujal a lidé si tohoto posla Vánoc oblíbili. Malé stromečky ozdobí ti nejmenší a my se tak budeme moci opět přesvědčit o jejich šikovnosti a umu,“ říká současná náměstkyně primátora.  

„Firma Lesy města Prostějova nám na okrasu náměstí poskytne devadesát malých stromečků. Od následujícího dne pak už zdobení mini stromků bude v rukou drobotiny", dodal náměstek Jiří Pospíšil. (red)

 

Poslat nový komentář