Veterináři odhalili maso z Polska. Ve špinavé dodávce a bez označení

Veterináři odhalili maso z Polska. Ve špinavé dodávce a bez označení
Foto SVS
Další fotky: 
Veterináři odhalili maso z Polska. Ve špinavé dodávce a bez označení

Veterináři na Moravě zachytili dalších 320 kilogramů nevyhovujícího masa, pocházejícího z Polska. V prvním případě zastavili přepravní dodávku s kuřecím masem hned za hranicemi, v tom druhém udělali kontrolu v bistru ve Vyškově.

Dodávku s polskou SPZ zadrželi inspektoři Státní veterinární správy (SVS) při společné kontrole s celníky v Olomouckém kraji. Uvnitř objevili 240 kilo označeného drůbežího masa od polského výrobce, dalších 20 kilo vepřového žádné označení ani doklad nemělo. "Vnitřní plocha vozidla naprosto nesplňovala požadavky na přepravu potravin živočišného původu," informoval mluvčí SVS Petr Vorlíček. Podlaha i stěny dodávky byly špinavé, dveře rezavé a navíc bez krytí a celé auto nepříjemně páchlo.

V druhém případě kontrolovali veterináři asijské bistro ve Vyškově na Brněnsku, které někdo nahlásil. V kuchyni našli 60 kilo chlazeného a porcovaného masa, které nebylo označeno. Provozovatel navíc neměl žádný doklad o jeho původu. Prodávající při kontrole tvrdil, že maso bylo zakoupeno od polského dodavatele, neměl na to ale žádný důkaz. "Zásilka navíc nebyla předem nahlášena SVS, tak, jak ukládá zákon. Zároveň byla překročena skladovací teplota masa," doplnil Vorlíček. Bistro tak prodávalo maso neznámého původu, které mohlo být kontaminováno. SVS s provozovatelem zahájí správní řízení o pokutě - hrozí, že bude muset zaplatit až 50 milionů korun. 

V obou případech inspektoři maso znehodnotili barvou. (Zdroj SVS ČR)

Poslat nový komentář