Vinotéka Rek nabízí vonné čaje

Vinotéka Rek nabízí vonné čaje
Foto ber
Další fotky: 
Vinotéka Rek nabízí vonné čaje
Vinotéka Rek nabízí vonné čaje
Vinotéka Rek nabízí vonné čaje
Vinotéka Rek nabízí vonné čaje
Vinotéka Rek nabízí vonné čaje

Vinotéka Rek patří bezesporu k nejstarším v Prostějově. Od roku 1996 nabízí kvalitní sudová a lahvová vína, k nimž se nyní přidaly i jedinečné sypané čaje.

„Pro čaje jsme se rozhodli kvůli zákazníkům. Máme zde posezení, ale ne všichni, kdo ho využijí, si mohou dát sklenku vína. A tak si poručí nealko, v zimě zejména čaj,“ vysvětlil David Rek.

Protože nic nedělají polovičatě, pořídili Rekovi těch druhů hned 82, časem jich bude ale rovných 90. „Máme ovocné čaje, černé, zelené, bylinné, najdete u nás ale i speciality jako Piňa Coladu, ženšen, balzám na nervy, čaj pro mužnou sílu či ajurvédský čaj,“ vypočítal David.

Skutečnou raritou je pak čaj s poněkud složitým názvem Pu Erh Mini Tou Cha. Pu Erhu je přezdíváno čínský penicilin. Obsahem teinu zvláště nevyniká, takže ho můžete popíjet celý den. Zato je plný cenných vitaminů, minerálních látek i antioxidantů. To je důvodem, proč Pu Erh doporučuje nejen čínská medicína k podpoře imunity a detoxikaci. Čajmeni si ho oblíbili pro schopnost zlepšit náladu a účinně bojovat se splínem. Pitím Pu Erhu pomůžete nastartovat zažívání a zároveň podpoříte tělo při odbourávání tukové tkáně. „Při popíjení čaje po alkoholovém večírku dokáže Pu Erh lépe zahnat kocovinu,“ připomněl David.

Všechny čaje Vinotéky Rek pochází ze zlínské firmy Oxalis, která je jedničkou ve svém oboru. Pokud čaj nechutná či nevoní některému ze tří someliérů, které Oxalis zaměstnává, zcela jistě se k zákazníkům nedostane.

Vinotéka Rek nabízí čaje v cenové relaci od 37 do 97 Kč za 50 gramů. Než si čaj koupíte, můžete ho zde i ochutnat.

Bližší informace najdete na FB stránce vinotéky. A čtěte pozorně, v nejbližší době přineseme soutěž o tři velmi zajímavé dárkové balíčky. (ber)

Poslat nový komentář