VK Prostějov bleskově vyprovodil brněnské juniorky

VK Prostějov bleskově vyprovodil brněnské juniorky
ilustrační foto

Necelou hodinu trvalo utkání 15. kola UNIQA extraligy žen ČR na hřišti nováčka soutěže SG Brno. Prostějov odvezl z hřiště soupeře body a neztratil přitom ani set.

 

SG Brno – VK Prostějov 0 : 3 (13:25, 16:25, 12:25)

Sestava VK Prostějov: 

Smák, Artmenko, Hrončeková, Soares, Košická, Monzoni, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

 

Nováček na domácím hřišti byl favorizovanému VK Modřanská Prostějov  přiměřeným soupeřem  jen ve druhé sadě, jinak dle očekávání kraloval úřadující mistr republiky a lídr průběžné tabulky. 

Vždy na začátku setu se brněnské studentky sportovního gymnázia statečně držely. Jejich odhodlání a chuť do hry však rychle vzala za své díky profesionální hře hostujícího VK Prostějov, který převyšoval svého soupeře ve všech herních činnostech.  

„Potíže jsme opravdu měli jen místy na přihrávce, kde nás Brňačky chvílemi trápily riskantním servisem. Jinak jsme byli jasně lepší ve všech činnostech, po téhle stránce holky splnily to, co měly. Nejvíce bodovaly útočně silné Tali Artmenko a Soli Soares, výkonem mě potěšila také Darina Košická, která po delší době absolvovala celý zápas a zvládla jej velmi solidně,“ zhodnotil utkání Miroslav Čada.

V úterý odlétají prostějovské volejbalistky do Švýcarska. V rámci Champions League  odehrají v Curychu odvetné utkání s týmem Voléro.  „Autobusem se v úterý ráno přesuneme do Vídně a odtamtud poletíme do Curychu, kde si večer zatrénujeme. Je to stejný předzápasový program jako vždy při venkovních utkáních Ligy mistryň. Bohužel se v důležité bitvě musíme obejít bez zraněné nahrávačky Šárky Kubínové, má natažené vazy v koleni a minimálně týden bude mimo hru,“ uvedl trenér Čada.    

(jap)

Poslat nový komentář