Prostějovské volejbalistky rozjely čtvrtfinálová utkání play-off

Prostějovské volejbalistky rozjely čtvrtfinálová utkání play-off
foto vkprostejov.cz

Utkání volejbalové UNIQA extraligy žen vstoupily o uplynulém víkendu do fáze play-off. Prvním soupeřem volejbalistek VK AGEL Prostějov byl tým TJ Sokol Šternberk. S ním sehrál podle očekávání dvojutkání beze ztráty setu. 

Prostějovské hráčky vstoupily do čtvrtfinálového duelu s chutí a nenechaly nikoho na pochybách, že svou obhajobu mistrovského titulu berou smrtelně vážně. S týmem Šternberka si pohrávaly jako kočka s myší, možná také díky tomu, že hostující hráčky nastoupily s velkým respektem a nedokázaly se z něj celé utkání vymanit. Soustředěnost a herní pohoda vydržela prostějovským hráčkám až do konce a soupeře ke hře nepustila. „Z našeho pohledu to bylo jednoduché utkání. Máme naprosto jinak poskládaný tým, než Šternberk s většinou mladých hráček, což se musí projevit. Navíc nás soupeř nezatlačil podáním a tím pádem neměl žádnou šanci. S výkonem družstva jsem spokojený, holky evidentně pochopily, že už začalo play off a že tím pádem musí makat na sto procent. Tohle uvědomění nutnosti maximální koncentrace i herního nasazení je důležité a já věřím, že nám vydrží,“ komentoval první utkání trenér Miroslav Čada.  „Zápas proběhl v klidu, holky se soustředily tak, jak měly. Díky tomu měly vývoj bezpečně pod kontrolou až na ten úplný závěr s několika esy soupeře, ale stane se. Hlavní byl celkově dobrý výkon i pohodové vítězství, snad na tohle zítra navážeme,“ přidala se i kapitánka Solange Soares. 

Druhé střetnutí, které se odehrálo opět v hale Sportcentra DDM v Prostějově, přineslo podstatně rovnocennější i zajímavější souboj. Šternberk, který skončil po nadstavbové části soutěže na 8. místě, přece jen zmobilizoval síly a vítězství nad ním bylo přece jen pracnější. Hostující hráčky se šampionkám vyrovnaly především v prvním setu, který skončil nejtěsnějším rozdílem. Pak už bylo patrné, že jim síly rychle ubývají, kupily chyby a jejich osud byl zpečetěn. „Šternberku se hlavně ze začátku dařil servis, Simona Janečková nám dala bodovou šňůru a nám nějakou dobu scházela větší jistota v útoku. Dělali jsme chyby, úvodní set se nám podařilo dovést do vítězného konce jen tak tak spíše zkušenostmi. Tlak z podání pak přišel také od Markéty Janečkové, ale od druhé sady jsme hráli už přece jen klidněji a utkání měli ve svých rukou,“ řekl po utkání trenér Miroslav Čada. 

„Měly bychom se umět vždy naplno soustředit, ale není to úplně lehké. Většinou máme aspoň jeden krizový set během utkání, dnes to byl hned ten první. V úplném začátku nás potkal výpadek na přihrávce a dost jsme prohrávaly, proto je dobře, že i tak se nám podařilo průběh sady a celého zápasu otočit. Výkon jsme však tentokrát podaly jen průměrný,“ doplnila kapitánka Solange Soares.

 

VK Prostějov – Sokol Šternberk 3:0 (25:9, 25:12, 25:14)

Sestava Prostějov: Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Kubínová, libero Chlumská.

 

VK Prostějov – Sokol Šternberk 3:0 (25:23, 25:18, 25:14)

Sestava Prostějov: Smák, Velikiy, Jovanovič, Soares, Artmenko, Monzoni, libero Chlumská.

 

Čtvrtfinálová série utkání se nyní stěhuje do Šternberka, kde je první duel na programu už v úterý 27. března.     

(jap) 

Poslat nový komentář