Rozjeté volejbalistky znovu bodovaly

Rozjeté volejbalistky znovu bodovaly
ilustrační foto

Ani v dalším duelu volejbalové UNIQA extraligy žen neměly hráčky VK AGEL Prostějov problém se soupeřem. I když utkání pod sítí KP Brno bylo velmi vyrovnané, v koncovce prostějovské volejbalistky vždy uspěly a připsaly si další body do výsledkové tabulky.

Domácí tým nastoupil do utkání bez tří klíčových hráček, přesto dokázal být v prvních dvou setech Prostějovu vyrovnaným protihráčem. Zvlášť druhý set byly domácí hráčky lepším týmem, své vedení však nedokázaly přetavit v rozhodující body. Za stavu 24:20 měly čtyři setboly, ale ani jeden nevyužilo a obhájkyně titulu nakonec i druhou sadu dotáhly do vítězného konce. Třetí set už byl jednoznačnou záležitostí úřadujících mistryň. 

 

KP Brno – VK Prostějov 0 : 3 (23:25, 24:26, 18:25)

Sestava Prostějov: Velikiy, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, Kubínová, libero Chlumská - Horká. Trenér: Ľubomír Petráš.

 

„Domácí volejbalistky hrály velmi uvolněně a vycházel jim servis, kterým nás hodně trápily. Dostali jsme deset přímých bodů z podání a v prvních dvou setech dlouho prohrávali. Po téhle stránce bylo důležité, že jsme ustáli obě dramatické koncovky. Potom byl vyrovnaný ještě začátek třetího setu a teprve od jeho půlky jsme zbytek utkání už měli pod kontrolou. Velice dobrý výkon podala Sanja Popovič, která uhrávala důležité balóny v koncovkách. To, že Brno nastoupilo v jiné sestavě bez tří obvyklých členek základu, bylo pro nás paradoxně těžší,“ uvedl po utkání trenér prostějovských volejbalistek Ľubomír Petráš. 

VK AGEL Prostějov si tak utvrdil vedoucí pozici v průběžné tabulce, nad druhým Olympem Praha má už náskok 9 bodů. V sobotu 17. března se představí před domácími fanoušky v hale Sportcentra, od 17 hodin nastoupí proti SK UP Olomouc.     

(red)

Poslat nový komentář