Prostějovské volejbalistky opět bez ztráty setu

Prostějovské volejbalistky opět bez ztráty setu
ilustrační foto

Další utkání bez ztráty setu odehrály prostějovské volejbalistky VK AGEL v soutěži UNOQA extraliga žen. Na hřišti SK UP Olomouc odehrály hanácké derby s plnou parádou a přitom se na výhru ani moc nenadřely. Hráčky olomoucké univerzity neměly zrovna nejlepší den a tak si Prostějov odvezl za pouhou hodinku hladké vítězství.

Souboj dvou vyrovnaných celků se odehrával pouze v prvním setu. Prostějovským hráčkám dělal místy potíže příjem a také úspěšné bloky domácích hráček, jimiž soupeřky bodovaly častěji než útokem. Ke konci sady se však prosadilo komplexní herní pojetí a větší zkušenost úřadujících šampiónek, které set nakonec získaly. Další dva sety už byly jednoznačnou záležitostí Prostějova, vysokou úspěšnost vykazovaly všechny hráčky sestavy, zlepšily obranu i podání a těžily z chyb soupeřek.  

 

SK UP Olomouc – VK Prostějov 0:3 (21:25, 7:25, 13:25)

Sestava Prostějov: Smák, Horká, Jovanovič, Soares, Velikiy, Monzoni, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

 

„Dnešní utkání mělo celkově slabší úroveň, než nedávný vzájemný souboj ve finále poháru. Bylo tam hodně chyb včetně zkažených podání, my jsme měli trošku problémy na přihrávce a v útoku jsme nebyli tak razantní ani kvalitní jako obvykle. Domácí však hráli v porovnání s minulým zápasem hůř, takže jsme neměli větší potíže zvítězit. Opět mě potěšil dobrý výkon Vesny Jovanovič,“ řekl po utkání trenér Miroslav Čada. 

Další souboj v rámci UNIQA extraligy čeká VK AGEL až v pondělí 5. března, tentokrát se opět pokusí dobýt baštu Olympu Praha.    

(red)

Poslat nový komentář