Český pohár má VK Modřanská pevně v rukou

Český pohár má VK Modřanská pevně v rukou
ilustrační foto

VK Modřanská se po hladké výhře v odvetném utkání nad Přerovským volejbalovým klubem dostal do semifinále v Českém poháru. 

Prostějov obhajuje loňské vítězství v poháru a ani letos nemá zatím vážnějšího soupeře.

 

VK Prostějov – PVK Přerov 3 : 0 (25:11, 25: 21, 25:15)

Sestava Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská. 

Trenér: Miroslav Čada. 

 

Prostějov zvítězil i v prvním utkání v Přerově 3:1 a dostal se tak mezi nejlepší čtyři týmy. Odvetné hanácké derby bylo otázkou hodinky hrubého času. Po prohrách VK Modřanská v evropském poháru přišli domácí podpořit jen skutečně skalní fanoušci. Těm se však prostějovské dámy odměnily volejbalovou exhibicí. První a třetí set byl jednoznačnou záležitostí, druhý set byl herně vyrovnaný a přinesl zvraty na obou stranách.  

„Utkání jsme odehráli velice dobře kromě výpadku ve druhém setu, kdy Rosenbergerové vycházelo riskantní podání a nám odešel příjem. To se na chvíli může stát, jinak tým podal kvalitní výkon jak v útoku, tak na blocích, které nás v předchozích zápasech trápily. Přidali jsme i hodně agresivní podání s minimem chyb, což při špatné přihrávce soupeře udělalo mezi oběma celky velký rozdíl. Holky mi udělaly radost, jak dnešní střetnutí zvládly. Po jasné porážce v Sopotech a se třemi prohrami v Champions League na kontě jsme potřebovali vydařenější duel, který přišel,“ řekl po utkání trenér Miroslav Čada.  Semifinálová utkání budou na programu v lednu.      

(red) 

Poslat nový komentář